Tijdens de warme zomerdagen is het heerlijk als je in jouw tuin kunt genieten van het weer. Misschien heb je al wel wat meubels in je tuin, maar voelt het nog niet echt als jouw perfecte tuin. Het zou perfect zijn als jouw tuin als verlengstuk van je woonkamer wordt gezien. Je wilt dus eigenlijk een woontuin creëren. Dat kan en in dit artikel geven wij jou tips om dit te verwezenlijken!

Ofyr Vuurschaal/Houtskoolbarbecue met grillplaat. Kegelvormig op een voetstuk. 
Boretti Barilo Houtskool barbecue – 84×41 – Antraciet

Gebruik hetzelfde kleuren palette

Dit is een van de meest eenvoudige manieren om de tuin als verlengstuk van je woonkamer te maken. Kijk naar de kleuren die je in je woonkamer gebruikt en gebruik deze dan ook in de tuin. Je hoeft niet alleen maar dezelfde kleuren te gebruiken, maar de meest gebruikte kleuren in de woonkamer kun je terug laten komen in de tuin.

Yuri bank voor buiten, geweven groen
Jala eettafelset voor buiten, Acacia Wood

Mooie loungeset in jouw woonkamerstijl

Als je graag tijd doorbrengt in jouw tuin is het fijn als je een lekker plekje hebt om te zitten. Als je een loungeset of tafel met stoelen aan het uitkiezen ben, kijk dan of de kleuren en stijl overeen komen met jouw woonkamer. Ga bijvoorbeeld voor dezelfde kleur stoelen als de bank in de woonkamer. Ook de stijl is belangrijk om te vergelijken, dus ga voor een stoere set als jij een stoere stijl hebt gebruikt in de woonkamer.

Alif hoekbank voor buiten, beton, grijs & eucalyptus grijs
Alif Garden tuintafelset, betongrijs and eucalyptusgrijs
Catania loungeset voor buiten, zwart en polyhout

Koop leuke planten

Als je de grens van tuin en woonkamer wilt laten overlopen, kun je ook kleine aanpassingen in de woonkamer doen. Een tuin hoort natuurlijk een paar planten te hebben, maar die kun je binnen natuurlijk ook neerzetten! Zo breng je de tuinstijl een beetje naar binnen. Koop dus een aantal leuke planten die je zowel binnen als buiten neer kunt zetten en zet ze in een mooie pot. Je tuin en woonkamer worden allebei een stuk gezelliger en hiermee kun je dus echt een woontuin creëren!

Baloo set van 2 geometrische hoge plantenpotten, grijs en blauw
Nadda set van 2 ronde plantenstandaards van polyrotan
2 x Hakuun bloempotten met houten poten
thuis in je tuin
Catania loungeset, polywood en metaal

Accessoires voor de sfeer

Accessoires zijn zowel in de woonkamer als in de tuin een musthave. Ze maken de ruimte veel gezelliger en sfeervoller, dus ze kunnen niet ontbreken in een mooie tuin. Ook hier kun je gebruik maken van dezelfde kleuren, dus ga voor dezelfde kleur kussentjes bijvoorbeeld. Ook kun je buiten kaarsen neerzetten, wat een echte woonkamer vibe creëert!

Layla geweven poef, gestreept
Rika grote geweven hangmat, donkerturkoois

Kortom, ga aan de slag met dezelfde kleuren en kies wat leuke accessoires uit die jouw tuin tot een echte woontuin omtoveren!

En wil je nou met een kleiner budget je tuin aanpakken? Lees dan: Je tuin inrichten met een klein budget

Over de auteur