De lente is in het land en dat wil zeggen dat de tuinmeubelen weer van onder het stof mogen worden gehaald. Niets is heerlijker dan van de zon te genieten in je eigen tuin! Zijn je oude tuinmeubelen aan vervanging toe? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen. Om je alvast een handje te helpen, hebben wij vijf tips op een rijtje gezet voor het kiezen van de juiste tuinmeubelen. 

Manifesto Veruno/Sora 220cm dining tuinset 7-delig á € 1.159,-

1. Tuinmeubelen kiezen: het materiaal bepalen

Als eerste is het bij het kiezen van de juiste tuinmeubelen belangrijk om te letten op het materiaal. Je kunt bijvoorbeeld houten tuinmeubelen kopen, deze zien er mooi en stijlvol uit. Bovendien zijn tuinmeubelen van hout tijdloos waardoor de kans klein is dat je er op uitgekeken raakt. Daar komt nog bij dat hout vrij goed tegen verschillende weersomstandigheden kan. Dit is ideaal als je niet van plan bent om telkens te schuiven met je tuinmeubelen, ze kunnen gewoon in de tuin blijven staan. Dat vinden wij alvast handig meegenomen!

Sunyard Jakarta/Liverpool 210cm dining tuinset 7-delig stapelbaar á € 1.095,-

2. De grootte van de tuinmeubelen

Ook is het belangrijk om na te denken hoeveel zitplek je nodig hebt in de tuin. Ben je alleen? Heb je een groot gezin? Of vind je het leuk om regelmatig feestjes in de tuin te organiseren? Dit zijn zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste tuinmeubelen. Het zou immers vervelend zijn als je geen plek hebt voor alle gasten. Stel dat je het merendeel van de tijd met je gezin in de tuin doorbrengt, dan moet je niet de grootste tuinmeubelen aanschaffen. Maar stel dat je regelmatig gasten over de vloer hebt, dan is dit natuurlijk iets om wél rekening mee te houden. 

Bellagio Elegance/Veneto 220cm dining tuinset 7-delig verstelbaar á € 1.189,-

3. De vorm van het tuinmeubilair

Vervolgens gaan we kijken naar de vorm van het tuinmeubilair. Kies je voor een ronde tuintafel, een vierkante tuintafel of een rechthoekige tuintafel? Een vierkante of rechthoekige tafel is praktischer als je regelmatig met veel mensen rond de tafel zit. Een ronde tafel heeft dan weer die vriendelijke, gezellige uitstraling omdat je dicht bij elkaar kunt zitten. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld, hoe mooi en knus ziet deze ronde tuintafel er wel niet uit?!

Manifesto Novara/ROUGH-Y Ø 150cm dining tuinset 6-delig á € 1.339,-

4. Hou rekening met het onderhoud

Misschien wel één van de belangrijkste tuinmeubelen tips is om rekening te houden met het onderhoud van tuinmeubelen. We kunnen ons voorstellen dat je waarschijnlijk liever tijd doorbrengt in de tuin, dan dat je telkens bezig bent met schoonmaken. In dat geval kies je best voor tuinmeubelen met zo weinig mogelijk onderhoud. Lees ook ons artikel: Het onderhouden van je tuinmeubelen: hoe pak je dat slim aan? 

Bellagio Vezzano/Menzano 220cm dining tuinset 7-delig á € 1.469,-

5. Kies voor kwaliteit

Tuinmeubelen kopen doe je niet zomaar, het is een investering die je doet om er lang van te kunnen genieten. Daarom raden wij aan om voor kwaliteit boven kwantiteit te kiezen. Het is misschien verleidelijk om goedkope tuinmeubelen aan te schaffen, maar het is dan de vraag of deze wel een paar jaar meegaat. Je hebt waarschijnlijk geen zin om ieder jaar nieuwe tuinmeubelen te kopen. Duurzaamheid en goede kwaliteit gaan immers hand in hand!

Intenso Lesa/ROUGH-K 160cm dining tuinset 5-delig á € 949,-

Over de auteur