Tuinieren is een hele fijne en gezonde manier om met je handen te werken en buiten bezig te zijn. Je hoeft even nergens aan te denken en begeeft je lekker in de buitenlucht. Heb jij wel zin om wat vaker naar buiten te gaan en bezig te zijn met bloemen en planten? Dan is tuinieren misschien wel jouw nieuwe hobby! Of je nu de tuin klaar maakt voor de vorst, onkruid gaat verwijderen of gewoon het onderhouden ervan. Het juiste tuingereedschap is essentieel! Hier lees je vijf handige tools die je kunt gebruiken bij het tuinieren.

Een snoeischaar 

Een snoeischaar is een essentieel gereedschap om je planten netjes en gezond te houden. Je gebruikt deze om dode bladeren en takken weg te knippen en je planten vorm te geven terwijl ze groeien. Zoek bij het kiezen van een snoeischaar naar een exemplaar dat prettig in de hand ligt en scherpe bladen heeft waarmee je nauwkeurig kunt knippen.

Een multifunctionele schop 

Een schop is een absolute must have! Je gebruikt hem overal voor, van het graven van plantgaten tot het opscheppen van afval van gevallen bladeren. Zoek naar een schop met een gebogen blad, dat maakt het makkelijker om materiaal op te scheppen zonder te ver te hoeven bukken. 

Handschoenen

Tuinhandschoenen zijn er niet alleen om je handen te beschermen tegen vuil worden, hoewel ze dat zeker doen! Ze bieden ook grip en demping, zodat je langere tijd comfortabel kunt werken zonder je gewrichten te overbelasten. Zoek handschoenen van ademend materiaal, zodat je handen niet te zweterig worden als je ze draagt. En kies een maat die goed past, maar zeker niet te strak zit. Die bewegingsvrijheid heb je echt nodig.

Een goede kruiwagen 

Als je ooit hebt geprobeerd een zware pot of zak grond te verplaatsen in de tuin, dan weet je hoe onmisbaar een kruiwagen is! Kruiwagens maken het gemakkelijk om zware lasten in je tuin te verplaatsen zonder je rug te belasten of een blessure te riskeren. Als je een kruiwagen kiest, kies er dan een met luchtbanden. Die maken het makkelijker om over oneffen terrein te manoeuvreren.

Een grasmaaier

Ook een grasmaaier is essentieel bij het goed onderhouden van je tuin. Je kan voor een ouderwetse handmaaier kiezen, maar waarom zou je het jezelf lastig maken? Ga voor een elektrische grasmaaier of kies er een die op een accu loopt.

Kortom, deze vijf tuingereedschappen zijn onmisbaar als je van tuinieren houdt. Ze maken het makkelijker (én leuker) om je tuin te verzorgen, ongeacht het soort planten dat je kweekt of waar je tuin zich bevindt. Veel plezier!

Over de auteur