Kan je niet goed kiezen welke sauna je wil voor thuis? Er is natuurlijk een groot aanbod aan sauna’s op de markt. Je hebt de bekende infraroodsauna’s, een stoomcabine of een finse sauna, maar welke neem je nu? In dit blogartikel vertellen we je waarom je voor een Finse sauna moet kiezen. 

De traditionele stoomsauna

In de Finse sauna vind je de traditionele kachel die de cabine verwarmt. De stoom wordt bijgevolg gecreëerd door water die op de kachel wordt gegoten. Zo stijgt de temperatuur in de cabine snel naar ongeveer 80°C. Deze warmte heeft vele voordelen voor jouw lichaam. 

Experimenteer met aroma’s

Het voordeel van een Finse sauna is dat je heerlijk kan experimenteren met aroma’s. De kachel die de sauna opwarmt is bedoeld om water op te gieten zodat het stoom creëert. Dit biedt je ook de mogelijkheid om te spelen met geuren die je mee kan opgieten en de ruimte vult. Verschillende geuren hebben een ander effect op je lichaam. Probeer ze dus gewoon allemaal eens uit! 

Een betere weerstand

De stoom die de sauna creëert door water over de kachel te gieten, zorgt voor erg warme temperaturen in de cabine. Deze hete temperaturen van de sauna helpen je lichaam om virussen en andere bacteriën te bestrijden. De Finse sauna zuiver dus je lichaam van de stoffen die het liever niet heeft. Zo spring je de sauna eenvoudig in en kom je gezond de sauna weer uit. 

Eenvoudig te monteren

Bestel je sauna gewoon online en monteer hem zelf. Geen zorgen, de Finse sauna’s van Out at Home zijn gemakkelijk te monteren. Deze zet je zelf in elkaar in minder dan 20 minuten. Klik de panelen in elkaar en je bent bijna klaar om erin te duiken. Warm de kachel op en kleed je in tussentijd rustig om. Even nog een snelle douche voor je de sauna ingaat om de hygiëne te behouden en klaar!

Finse sauna’s bij Out at Home

Ben je nu helemaal overtuigd van een finse sauna? Bij Out at Home bestel je ze gewoon gemakkelijk online. Met meer dan 15 jaar ervaring in verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s kan je nu ook Finse sauna’s vinden in hun assortiment. Op de website kan je ook steeds de levertermijn vinden, zodat je zeker bent dat je je sauna snel bij je thuis hebt staan. 

Over de auteur