Ben je op zoek naar een manier om je tuin uitnodigend en gezellig te maken? Een tweede woonkamer, of buiten woonkamer, in je tuin is de perfecte oplossing! Met de juiste meubels en accessoires kun je je buitenruimte omtoveren tot een uitnodigend toevluchtsoord. Gewoon in je eigen achtertuin! Hier lees je hoe je een comfortabele en sfeervolle buitenruimte kunt creëren waar je graag tijd in doorbrengt.

Meubels en accessoires

De eerste stap bij het creëren van een gezellige buitenruimte is het kiezen van de juiste meubels en accessoires. Zoek naar meubelstukken die comfortabel, stevig en stijlvol zijn. Maak gebruik van weerbestendige materialen zoals teak of aluminium. Dit zijn goede opties omdat ze duurzaam en sterk genoeg zijn om alle weersomstandigheden te weerstaan. En hebben toch een luxe uitstraling. Denk ook aan decoratieve raambekleding. Maak bijvoorbeeld gebruik van shutters buiten, om zo deze tweede woonkamer in je tuin op te leuken. Als je eenmaal je meubels en de overige nodige items hebt gekozen, voeg je nog wat decoratieve accenten toe zoals kussens, dekens, vloerkleden en lantaarns om het geheel af te maken.

Verlichting 

Goede verlichting kan de sfeer van je buiten woonkamer bepalen. Overweeg om verlichting in de overdekte ruimte, of rond bomen en langs hekken, te plaatsen. Op die manier kun je een gezellige en uitnodigende sfeer creëren. Als je van plan bent je tweede woonkamer ‘s avonds te gebruiken, investeer dan in verlichting op zonne-energie en in LED-kaarsen in plaats van open vuur voor de veiligheid. Je kunt ook armaturen of lantaarns rond je tuin installeren om een sfeer te creëren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over loshangende snoeren of verlengsnoeren.

Voeg planten toe

Het toevoegen van planten is een andere leuke manier om je buiten woonkamer uitnodigend en comfortabel te maken. Door planten toe te voegen kun je het binnen-buiten effect versterken. Kies voor winterharde planten die gemakkelijk te verzorgen zijn, zoals vetplanten of kruiden als lavendel en rozemarijn. Je kunt de planten ook gebruiken als natuurlijke schermen of barrières door ze tegen muren of tegen het latwerk te plaatsen. Vergeet tenslotte ook de kracht van bloemen niet! Door kleurrijke bloemen in je tuinontwerp op te nemen, geef je het een prachtig kleurenspel dat je tuin het hele jaar door interessant maakt.

Met zorgvuldig uitgekozen meubels en accessoires kun je in elke tuin gemakkelijk een buitenruimte creëren en omtoveren tot een tweede woonkamer. Of je nu kiest voor verlichting, planten, meubels en accessoires, er zijn talloze manieren om je buiten woonkamer uitnodigend en gezellig te maken. Dus laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag! 

Over de auteur