Perfect om een beetje natuur en leven in huis te brengen – vooral bij mensen zonder achtertuin zijn tuinplanten in de winter een trend voor decoratie. Om te helpen, zijn er bepaalde tips die alles gemakkelijker maken, zoals het gebruik van kunstgras en vooral het kiezen van winterharde planten.

Zie hieronder enkele tips over welke soorten geschikt zijn en bouw nu uw wintertuin op!

Waar het om gaat bij de keuze van tuinplanten in de winter

Alvorens na te denken over planten en bloemen voor de tuin, is het belangrijk om te plannen waar het zal zijn en, bovendien, hoe de ruimte zal worden over het algemeen worden geregeld. Een wintertuin (ook wel een binnentuin genoemd) heeft als een van de beste kwaliteiten zijn veelzijdigheid, zodat hij zelfs op de meest compacte plaatsen in het huis kan worden uitgevoerd. zoals onder de trap, op het balkon, in een hoekje in de badkamer enz.

U moet echter op een aantal aspecten letten. Het belangrijkste is het bestaan van een natuurlijke lichtbron, dat wil zeggen, een raam, glazen deur of een ander mechanisme dat de ingang van het zonlicht naar de planten verschaft.

Na ervoor te hebben gezorgd dat het milieu deze voorwaarde heeft, denk na over hoe groot het gebied is, of het een gazon zal hebben of alleen planten in potten, of decoratieve stenen zullen worden opgenomen, onder andere details.

Winterharde planten voor een wintertuin

Het belangrijkste bij het kiezen van de soorten waaruit uw tuin zal bestaan, is om te denken dat deze planten zich in een omgeving zullen bevinden met andere omstandigheden dan die van een normale tuin: er is geen regen en de hoeveelheid zonlicht is veel lager.

Met andere woorden, de beste optie is om soorten te kiezen die niet veel water nodig hebben en die slechts een beetje zon nodig hebben (bijvoorbeeld, ze kunnen in de buurt van een raam zijn) of zelfs soorten die liever in de schaduw blijven.

winterharde planten

Makkelijke planten voor buiten

Een tip om planten te hebben die niet veel zorg nodig hebben is om te wedden op cactussen en soortgelijke planten zoals vetplanten. Deze makkelijke planten voor buiten geen frequente irrigatie nodig omdat ze vloeistof in hun bladeren opslaan, maar hebben in plaats daarvan wat meer zonlicht nodig.

Daarnaast zijn er ook andere bloemen en planten die zich goed aanpassen aan die ruimte bij het raam. Kijk daar eens naar!

Belangrijkste winterharde groenblijvende planten

1- Peperomia Polybotrya

Het is een hangend blad, perfect voor hangende tuinen, zeer gewaardeerd om de schoonheid van de bladeren, met een sterke groene tint, geelachtige randen en hartvorm. Peperomia Polybotrya groeit gezond, zelfs in de halfschaduw en is zelfs bestand tegen fluorescerend licht.

winterharde groenblijvende planten

2- Orchidee

De orchidee is een echte grappenmaker in de binnenhuisinrichting, ook in de wintertuin, omdat hij zeer veelzijdig en gemakkelijk te onderhouden is. De bloemblaadjes van deze kleine lieveling van degenen die graag een beetje natuur in huis halen kunnen variëren tussen wit, roze, geel en paars.

De orchidee is erg kwetsbaar, dus het is beter om hem in de schaduw te laten, met indirecte verlichting.

makkelijke planten voor buiten

3- Viooltjesorchidee

Het viooltjesorchidee is geweldig om wat meer kleur te geven aan de overwegend groene tuinen. Het past zich goed aan aan zowel diffuse lichtomgevingen als omgevingen met halfschaduw verlichting.

Het viooltjesorchidee is klein en vraagt zeer weinig onderhoud, waardoor het perfect is voor een mooie, compacte en praktische wintertuin.

tuinplanten in de winter


Over de auteur