Versier jouw tuin met de decoratietrend van nu: houtpanelen!

Veel mensen vinden het leuk om eens in de zoveel tijd hun tuin onder handen te nemen. Sommige mensen zien het daadwerkelijk als een sport om in de winkels ware pareltjes op de kop te tikken, om hier vervolgens hun tuin mee op te leuken. Het geeft hen een kick om in de winkel het perfecte item te vinden, dat een perfecte match is voor hun tuin. Op deze manier kan je van je tuin echt je eigen plekje maken en is het een waar genietmomentje om in jouw tuin te zitten. De sfeer is enorm prettig als je je op je gemak voelt in je eigen tuin. Een manier om dit voor elkaar te krijgen, is door jouw tuin op te leuken met decoratie.

Tuindecoratie: geef jouw tuin een upgrade

Een tuin is niet alleen een plek waar je eens in de zoveel tijd met de grasmaaier aan de slag moet. Je hoeft niet per se allemaal verschillende bloemen en planten te laten groeien, of zelfs je eigen moestuintje aan te leggen. Je kan ook aan de slag met verschillende soorten materialen om je eigen meubels te maken, of deze kant-en-klaar in de winkel kopen. Zo kan je een loungeset in je tuin zetten, zodat je op een warme zomerdag heerlijk van het zonnetje kan genieten op een zacht kussentje. Ook heel erg handig als je een barbecuefeest wil geven voor familie en vrienden. Je hoeft niet heel veel geld uit te geven: een schattig beeldje of een snoer met knusse lampjes kan al voor veel verschil zorgen. Dit zijn wel allemaal vrij standaard ideeën. Je kan ook out of the box gaan en kiezen voor een lattenwand in de tuin!

Houtpanelen in de tuin

Een trend op het gebied van tuindecoratie zijn houtpanelen in de tuin. Veel mensen weten niet goed wat dit voorstelt, maar als je dit in je eigen tuin op zijn plek ziet, dan word je spontaan verliefd. Het betreft een houten lattenwand buiten, die je kan inzetten als afscherming of puur als decoratie. Je kan bijvoorbeeld van de nood een deugd maken: als je behoefte hebt aan privacy en meer beschutting, dan kan je zo’n lattenwand in de tuin laten plaatsen zodat niemand meer in jouw tuin kan gluren als hij of zij langsloopt. Daarnaast staat het ook ontzettend stijlvol. Het is een originele manier om jouw tuin net wat specialer dan normaal te maken. De trend is over komen waaien vanuit Denemarken en geeft jouw tuin een speelse uitstraling. Bovendien krijgt je tuin er ook meer diepte door: dit maakt dat jouw tuin een stuk groter lijkt dan voorheen. Je kan verschillende soorten hout met elkaar mixen en matchen: een donkere plank naast een lichte plank en dan weer een donkere plank. Dit zorgt voor een uniek gezicht – zo’n artistieke vorm van tuindecoratie heb je nog nooit gezien. Daarnaast is het ook helemaal niet duur: je kan het zelf zo gek maken als je zelf wilt!

Over de auteur