Nu de lente weer bijna is aangebroken, richten we onze aandacht weer langzamerhand op onze tuin. Er gaat niets boven ontspannen in de tuin met een koud drankje op een warme zomeravond. Onze tuinen hebben echter net een periode van verwaarlozing achter de rug en kunnen wel wat opfrissing gebruiken, vooral voordat we onze gasten uitnodigen voor barbecues en tuinfeesten. Gelukkig hoef je geen bergen werk te verzetten om je tuin mooie updates te geven. Zo kun je met een cortenstaal borderrand al een heel ander gevoel aan je tuin geven. Hier zijn enkele andere snelle updates om je tuin deze zomer nieuw leven in te blazen.

Vind je tuinpad opnieuw uit

Wil je deze zomer je tuinpad een boost geven? Vind dat eenvoudige oude tuinpad opnieuw uit met de toevoeging van enkele stijlvolle, tijdloze Victoriaanse tegels. Ze zijn gemaakt van klei en voegen een grootse, exclusieve look toe aan elke buitenruimte. Een mix van witte, rode en zwarte geometrische stukken, je kunt je eigen opvallende, unieke ontwerp samenstellen. Rond dit af met een cortenstaal borderrand en je hebt het beste van twee werelden!

Maak een bijenhotel

De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om de worstelende bijenpopulatie te helpen groeien. Nu veel van hun leefgebieden worden vernietigd, neemt het aantal bijen snel af; wat tragisch is, aangezien een op de drie happen voedsel die we eten afkomstig is van een plant die werd bestoven door een bij. Om bijen te helpen een nieuw thuis te vinden, zou je een bijenhotel in je tuin kunnen plaatsen. Ze zijn eigenlijk best stijlvol. Je kunt er zelf een maken door stukken holle bamboe af te snijden en ze in een krat te stapelen. Of u kunt er online een kopen. 

Hang wat theelichtjes op

Om ’s avonds, wanneer het donker begint te worden, wat sfeer aan je tuin toe te voegen, hang je stijlvolle theelichthouders aan een tak en steek je ze aan! Ze gedragen zich als warme zwevende bollen en werpen een prachtig flikkerend licht op hun omgeving. 

Update meubels met mozaïeken

Heb je een oude houten tafel in je tuin staan ​​die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Mozaïeken zijn een gemakkelijke en betaalbare manier om oude tuinmeubelen nieuw leven in te blazen. Kies voor een kleurrijke mozaïektegel, of een mozaïek met een opvallende glans, iets dat echt opvalt als het schittert in het zonlicht. Breng de mozaïeken eenvoudig aan met een eenvoudige tegellijm of lijmpistool en vul de voegen met een watervaste voegmortel!

Over de auteur