Droom jij ook al lange tijd van een prachtige tuin, maar houdt de kostprijs hiervan je plannen tegen? We laten je hier graag zien dat een mooie tuin echt geen fortuin moet kosten.

Heerlijk genieten in je eigen tuin

Na het harde werken, heb je natuurlijk rust en ontspanning nodig en waar kun je dat nu beter doen dan in je eigen tuin? Zeker na die nare corona periode die gelukkig achter ons ligt, beseffen we meer dan ooit dat we het ook thuis gezellig moeten zien te maken. Zoals je ook kunt lezen op opknapper.nl is je tuin opknappen met een laag budget alvast een goede stap in die richting.

Enkele handige tips

Nu horen we je al denken dat een mooie tuin helemaal goed is, maar dat je er geen idee van hebt hoe je dat met een beperkt budget kunt aanpakken. Toch? Je leest het hieronder.

Kies vaker voor tweedehandsspullen

Het kopen van tweedehands spullen wint steeds meer aan populariteit en dat is voor je tuin niet anders. Loop gerust de kringloopwinkel binnen en sta ervan versteld hoeveel leuke en mooie spullen je kunt vinden om die tuin van jou een opknapbeurt te geven. Van accessoires tot meubelen; wie zoekt die vindt.

Kies voor grind of schors

Wil je graag een mooi pad door je tuin heen? Het aanleggen hiervan hoeft helemaal niet zo duur te zijn als je afstapt van het klassieke idee van tegels. Door te werken met grind of schors kun je de indeling van je tuin prima afwerken zonder dat het je veel geld kost. Het grote voordeel hier, en ook de grote kostenbesparing, bestaat erin dat je dit helemaal zelf kunt doen. Een plannetje maken van je tuin, de paden die je wil vastleggen en het werk kan beginnen.

Een ander kleurtje doet wonderen

Je hebt hier misschien nog niet eerder aan gedacht, maar een beetje kleur in je tuin maakt een wereld van verschil. Geef die omheining of die muur een vrolijk kleurtje en je waant je zo in een nieuwe tuin. Heb je houten tuinmeubelen? Ook die kun je in de meeste gevallen een nieuw kleurtje geven die je tuindroom helemaal af maakt.

Wat hierboven staat, moet je uiteraard niet belemmeren in het vinden van eigen leuke ideeën. Zolang je er maar van afstapt dat een leuke, gezellige en mooie tuin voor jou niet mogelijk is omdat je niet over een groot budget beschikt. Ook met een beperkt budget maak je van je tuin in geen tijd een pareltje.

Over de auteur