Voor het tuinieren kunnen een heleboel tools gebruikt worden. Naast alle gebruikelijke materialen die worden gebruikt, is tape ook een handig materiaal om in huis te helpen. Tape is namelijk multi-inzetbaar wanneer het gaat over projecten in- en rondom de tuin. In dit artikel lees je over de verschillende manieren waarop je tape in kunt zetten bij het klussen in de tuin. 

Dubbelzijdige tape voor het ophangen van decoratie

Allereerst is dubbelzijdige tape een waardevolle toevoeging aan de gereedschapskist. Wanneer je van plan bent om de tuin op te fleuren met decoratieve elementen, is dit soort tape een handig materiaal om te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van lijstjes, spiegels of versiering. Tape is in dit opzicht een handige keuze, omdat het makkelijk te verwijderen is. Weet je dus nog niet zeker waar je de decoratie op wilt hangen? Met behulp van tape kun je verschillende plekken proberen zonder permanente schade aan te richten. 

Het gebruik van tape bij schilderklussen

Naast dubbelzijdige tape is ook afplaktape, zoals de tape Tesa, een aanrader om in de schuur te hebben liggen. Allereerst is dit soort tape onmisbaar als je bijvoorbeeld de buitenkant van het huis, de schuttingen of de schuur gaat schilderen. Het zorgt ervoor dat het schilderwerk er zo precies mogelijk uit komt te zien. Maar ook voor de schilderklussen ter wille van creativiteit en decoratie kan afplaktape goed van pas komen. Zo kun je bijvoorbeeld bloempotten beschilderen met mooie, scherpe lijnen. 

Tape ter ondersteuning en begeleiding van planten 

Naast het gebruiken van tape voor decoratie en schilderwerk, kan tape ook ingezet worden voor de planten. Tape kan namelijk veel ondersteuning bieden. Allereerst kan tape worden gebruikt om planten recht te houden. Door de planten door middel van tape aan een steunstok te bevestigen, staan ze steviger en zullen ze minder snel omvallen of breken door het weer. Ook kan tape goed worden ingezet om klimplanten te begeleiden wanneer ze bijvoorbeeld langs een hek groeien. Door stelen voorzichtig vast te zetten met tape, kun je de groeirichting van de plant bepalen. 

Concluderend, zijn er een heleboel situaties in de tuin waarin tape goed van pas komt. Denk hierbij niet alleen aan het gebruiken van tape om iets te repareren. Tape is ook goed in te zetten bij het ophangen van decoratie, het doen van schilderklussen in de tuin en het ondersteunen van planten. Welke soort tape gebruik jij het meest? 

Over de auteur