Tijdens het bekijken van het weer zie je dat het de aankomende dagen zonnig en warm worden. De tuin verdiend weer een mak-over, de barbecue kan dus aan en de zonnebril kan op. Voor planten en bloemen is deze lange droogte echter minder aangenaam. Het is dan ook een goed idee om een hitteplan voor de tuin te maken.

Tuin sproeien tijdens hittegolf

Als er droogte op komst is, dan is water het belangrijkste voor je tuin. Een tuin sproeien tijdens hittegolf is noodzakelijk in je hitteplan voor de tuin. Er zijn wel enkele punten om rekening mee te houden als je dit plan maakt. De tuin kan het beste tweemaal per dag een uur lang voorzien worden van water. Is het niet mogelijk om dit tweemaal per dag te doen? Sproei dan één keer per dag twee uur lang. Houd hierbij wel rekening met het tijdstip. Als de planten nat zijn terwijl de zon er op staat te branden zullen deze verbranden.

Potplanten bij extreme hitte

Het verzorgen van potplanten bij extreme hitte kan erg lastig zijn. De aarde die in de pot zit kan namelijk erg snel uitgedroogd raken. De standplaats van planten is ook erg belangrijk. Door de pot in een schaaltje met water te zetten kan de plant langer van het water genieten. Planten in een pot hebben als voordeel dat ze verplaatst kunnen worden. Bij extreme hitte kun je de potplanten dus in de schaduw zetten.

Bloemen die tegen hitte kunnen

Veel planten en bloemen zijn niet bestand tegen de hitte, omdat ze simpelweg water nodig hebben. Er zijn echter ook een hoop planten en bloemen die tegen hitte kunnen. In de regel geldt hoe dikker het blad van de plant hoe beter hij tegen de hitte bestand is. De dikke bladeren kunnen namelijk goed extra vocht vasthouden. Denk maar aan vetplanten en cactussen. Deze planten zijn dol op zonnige en droge plekken.

Moestuin redden tijdens hitte

Voor het redden van je moestuin zijn er een paar simpele tips. De meest voor de hand liggende tip is het water geven van de moestuin. Dit kan het beste tweemaal per dag gedaan worden, in de ochtend en in de avond. Om ervoor te zorgen dat de moestuin optimaal bewatert wordt kun je kleine kuiltjes maken bij de planten. Dit zorgt ervoor dat het water zo veel mogelijk bij de plant in de buurt komt. Het bemesten van je moestuin kun je echter beter niet doen. Mest droogt de wortels uit en zorgt ervoor dat de plant minder goed water op kan nemen. Je moestuin redden tijdens hitte zou moeten lukken met deze tips.

Over de auteur