Als je van plan bent om je tuin helemaal om te gooien zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Welke planten, meubels en tegels wil je in je tuin en waar komt nu de nieuwe lounge set? Het zijn allemaal dingen waar je over na moet denken. We geven je graag wat advies en benoemen een aantal dingen die erg belangrijk zijn op het moment dat je je tuin om wilt gooien. 

De indeling van je tuin

Misschien is de indeling van je tuin wel het belangrijkste als je de tuin helemaal wilt veranderen. Daarom is het belangrijk om hier genoeg tijd aan te besteden. Je kunt inspiratie opdoen via internet of via woonboeken, je kunt hier erg veel leuke dingen uit halen. Als je er echt niet uitkomt, kun je ook de hulp inschakelen van een hovenier of tuinontwerper. Als je je wensen aan hun verteld, kunnen ze een prachtig ontwerp maken voor je tuin. 

Kies voor onderhoudsvriendelijk

Een van de vervelendste dingen van de tuin is natuurlijk dat je deze moet onderhouden, veel mensen hebben hier een hekel aan. Daarom kiezen een hoop mensen voor een indeling, materialen en planten waar je weinig onderhoud aan hebt. Om je te helpen hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet. Hiermee zorg je er voor dat ook jij weinig aan je tuin hoeft te onderhouden.

  • Kies voor grote tegels en dichte voegen om te voorkomen dat je last krijgt van onkruid.
  • Plaats planten in potten, hier hoef je een stuk minder aan te doen.
  • Bewerk je hout en meubels om slijtage te voorkomen.
  • Kies voor een grote grasmat of zelfs kunstgras. 
  • Kies voor planten die weinig onderhoud nodig hebben.

Geschikte apparaten en materialen

Niet is zo vervelend als werken met de verkeerde apparaten en materialen. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent als je aan de slag gaat in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld een aanhangwagen huren of een ladderlift huren. Hierdoor heb je toch het gemak, maar hoef je deze niet aan te schaffen. Met de juiste spullen is het omgooien van je tuin een stuk makkelijker en ook sneller gedaan. Als je zelf niet de juiste spullen hebt, kun je ook aan vrienden of buren vragen of je hun spullen mag lenen. 

Over de auteur