De voorbije maanden zijn we veel meer thuis geweest dan normaal. Het zou dus wel eens kunnen dat je je tuin ondertussen helemaal binnenstebuiten kent. Misschien ben je een beetje uitgekeken op je tuin en wil je hem graag anders inrichten. In dat geval ben je hier op de juiste plek want in dit artikel delen we vijf tips om je tuin een snelle make-over te geven. Door je tuin een nieuwe look te geven, kan jij er de komende tijd weer optimaal van genieten!

1. Je tuin een snelle make-over geven: nieuwe tuinmeubelen

Is je huidige tuinset dringend aan vervanging toe en kan je hem niet meer opknappen? Dan is dit de ideale gelegenheid om een nieuwe tuinset aan te schaffen. Als je tuin groot genoeg is, dan kan je de nieuwe tuinset eens op een andere plek zetten dan normaal. Zo geef je je tuin een snelle make-over! Naast een tafel met stoelen is het misschien ook leuk om een ligbed en/of een tuinbank te kopen. Hiermee creëer je direct meer sfeer en gezelligheid in je tuin. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden. Wij dromen alvast helemaal weg, jij ook?

Manifesto Matese/Sora 160cm dining tuinset 5-delig
Manifesto Matese/Sora 220cm dining tuinset 7-delig
Bellagio Vezzano ligbed set 2-delig
Forza Giotto ligbed met wiel
Manifesto Ortello lounge tuinbank 208cm incl. tafel
Intenso Venetië loveseat tuinbank 193cm

2. Tuin make-over: een buitenkeuken

Heb je een grote tuin? Kijk dan eens of je een buitenkeuken kunt installeren. Je hoeft niet per se voor een uitgebreide buitenkeuken te gaan. Een barbecue, grill of teppanyakiplaat kan reeds volstaan om je tuin een snelle make-over te geven. Let hierbij goed op de afmetingen. Het zou namelijk zonde zijn om je zithoek te moeten inkrimpen omdat de buitenkeuken te groot is. Eén ding is zeker: buiten koken en eten is heerlijk en geeft je een vakantiegevoel in eigen tuin!

TecTake Florian Houtskoolbarbecue – 55×36 
Patton Kamado Grill Classic – 13″ 
Campingaz 4 Series Classic LS Gasbarbecue – 4 Branders 

3. Verlichting in de tuin

Om nog meer sfeer in je tuin te creëren, kan je mooie verlichting plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een grote industriële hanglamp boven de tafel of subtiele lampjes in de grond. Het is belangrijk dat je aandacht besteed aan de manier van het plaatsen. Je wilt immers niet dat je nieuwe verlichting al na een regenbui kapot is. Denk ook goed na over waar je de verlichting precies wilt plaatsen. Stel dat je graag tot in de late uurtjes aan tafel zit, dan is het belangrijk om daar een lamp te installeren zodat je niet in het donker moet zitten.

4. Groen, groen en nog eens groen

Een tuin met een groene uitstraling is helemaal van deze tijd. Kies voor bloemen en planten in potten om op een eenvoudige manier meer groen in je tuin te halen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om bloemen en planten aan de schutting of de muur op te hangen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten plantenbakken en deze zijn ideaal om je tuin een nieuwe uitstraling te geven. 

5. Mooie tuinaccessoires

Tenslotte mogen mooie tuinaccessoires niet ontbreken, deze maken je tuin helemaal af! Wanneer je allemaal kleine dingen veranderd in je tuin, zal dit uiteindelijk leiden tot een grote verandering. Schaf bijvoorbeeld nieuwe tuinkussens aan of zet een mooi dienblad op tafel met daarop enkele kaarsen. Deze aanpassingen leiden tot een groot effect en op die manier creëer je makkelijk en snel een nieuwe look voor je tuin!

Over de auteur