Beton is helemaal hip. Niet alleen in het interieur, maar ook zeker in de tuin. Heb jij nog een paar betonnen u-elementen staan en wil je deze gebruiken om leuke producten te maken voor in de tuin? Dan geven wij je graag wat inspiratie om de leukste producten van beton te maken. In dit artikel lees je daarom welke vijf dingen je met betonnen u-elementen kunt maken.

Een kruk van betonbetonnen u-element krukje

Zet je de u-elementen van beton met de rechte kant naar boven op de grond, dan maak je er een leuke kruk van. Leg er een kussentje of een dekentje op en je kunt heerlijk op je betonnen kruk zitten. Een groot voordeel van dit doe-het-zelfproject, is dat je hier nauwelijks tijd in hoeft te steken. Je hoeft de betonnen elementen alleen neer te zetten in de tuin en je bent klaar.

Een betonnen sokkel

Zet je betonnen elementen op de juiste manier op elkaar, dan kun je hier een sokkel van maken. Deze sokkel kun je bijvoorbeeld gebruiken om kunstwerken op te zetten. Dit kunnen kunstwerken van echte kunstenaars zijn, maar ook kunstwerken die de kids op school hebben gemaakt. Op de sokkel van beton vallen de kunstwerken in de tuin in ieder geval extra goed op.

Een opbergplaats voor vieze schoenen

Staan er altijd vieze schoenen voor de deur en wil je deze schoenen netjes en leuk opbergen? Dan kun je de betonnen elementen gebruiken om een schoenenkastje te maken. Zet twee elementen op elkaar en je kunt er twee paar schoenen in kwijt. Ook heb je meteen een leuk tafeltje, waar je bijvoorbeeld een plant op kunt zetten.

Een betonnen bijzettafeltje

Zet je een u-element op de grond, dan kun je er een kruk van maken. Heb je geen kruk nodig, maar zoek je een betonnen bijzettafeltje voor buiten? Dan kun je het element hier ook voor gebruiken. Leg je geen kussentje op het element, dan heb je namelijk een tafeltje om eten, drinken of planten op te zetten. Zeker handig in de zomer, als je vaker buiten bent en ook vaak buiten eet.

Een opbergplaats voor brandhout

Je kunt een opbergplaats maken voor je vieze schoenen, maar je kunt de betonnen elementen ook gebruiken om een opbergplaats voor brandhout te maken. Dit doe je op dezelfde manier, namelijk door twee betonnen elementen op elkaar te zetten en er hout tussen te leggen. Omdat het hout onder het beton ligt, kan het niet nat worden. Heb je het hout nodig voor de kachel, dan kun je het direct gebruiken. Verder is de opbergplaats voor het brandhout niet alleen praktisch, maar ziet de betonnen opbergplaats er ook erg leuk uit in de tuin.

Over de auteur