De lente is weer begonnen en dus gaan veel mensen weer in de tuin aan de slag. Nu zijn er genoeg artikelen te vinden over hoe je je tuin lente klaar maakt, maar er wordt niet vaak geschreven over hoe je die klusjes in de tuin nog leuker kunt maken. Zet je telefoon bijvoorbeeld in een telefoonhouder en je hebt tijdens het tuinieren muziek naar keuze, de zogenaamde arbeidsvitaminen. Ook wil je misschien een ‘voor’ en een ‘na’ foto maken, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor een goedkoop telefoonhoesje, zodat het niet uitmaakt als je deze met je vieze handen vastpakt. Hieronder geven we je nog andere tips om het tuinieren nog aangenamer te maken.

Veel Nederlanders houden niet van tuinieren

Ruim de helft van alle Nederlanders geeft in een onderzoek aan dat ze niet erg graag tuinieren. Een aantal redenen hiervoor zijn dat ze het vaak te tijdrovend en te zwaar vinden. En ik denk dat iedere tuinliefhebber dit kan beamen: het gras maaien, gras verticuteren, de heg snoeien, dat vervelende onkruid wieden, ervoor zorgen dat planten niet bevriezen in de winter, de tuin ongedierte vrij houden en je tuinmeubilair schoon houden.  In Nederland schijnt het zonnetje al niet zo vaak, dus wanneer het lekker buitenweer is willen de meeste lekker genieten van de tuin in plaats van er in werken. Het tuinieren kun je echter met een paar handige tips, wel leuker maken. Hieronder noemen we enkele van die tips.

Veel mensen vinden het werken in de tuin zwaar

De een wordt helemaal ontspannen van het werken in de tuin en ziet het meer als een hobby terwijl de andere er misschien een gruwelijke hekel aan heeft. Uit onderzoek is gebleken dat 51% het zwaar vindt om in zijn eentje te tuinieren. De vrouwen vinden dit zwaarder dan de mannen, respectievelijk vindt 60% van de vrouwen en 42% van de mannen dit. De vrouwen zien dan ook vaker op tegen tuinieren. 

Werk vanuit een plan

Wat het werken in de tuin sowieso al praktischer maakt is om vanuit een plan te werken. Het beste kun je hiervoor een plattegrond van je tuin maken en hier een indeling op maken. Op die manier heb je altijd iets om op terug te vallen. Zorg dus dat je een plattegrond, of bijvoorbeeld een to do list, uitprint en die bij je hebt liggen als je aan het werk bent. 

Zorg voor wat muziek

Zoals we in het intro al schreven maakt het werken met muziek voor veel mensen de klus een stuk leuker. Als je een telefoonhouder aanschaft waar je je telefoon in kunt zetten, heb je die muziek bij de hand. Voor je aan de slag gaat kun je dan zelfs een gardenere playlist maken, speciaal voor als je in de tuin aan het werk bent. Op die manier heb je ook nog eens wat voorpret, voordat het tuinieren begint.

Maak eens wat foto’s van je werk

Wil je je werk graag vastleggen en bovengenoemde ‘voor’ en ‘na’ foto’s maken? Koop dan een goedkoop telefoonhoesje, speciaal voor het tuinieren of andere klussen waar je vuile handen van krijgt. Het maakt dan niet uit om met die vieze handen de telefoon vast te pakken. Je maakt het jezelf op die manier een stuk makkelijker en voorkomt ergernissen over het eventueel vies maken van je (dure) telefoon.

Over de auteur