Mensen met een iets grotere tuin hebben steeds vaker een tuinhuis. Een tuinhuis is erg praktisch want je kunt er een heleboel tuingereedschappen in kwijt. Voor veel mensen is het dan ook een soort van schuurtje. Dat is natuurlijk prima, maar eigenlijk kan je nog veel meer doen met een tuinhuis. Zeker omdat het er mooi en gezellig uitziet. In dit artikel delen we vijf leuke ideeën voor het inrichten van een tuinhuis!

1. Een tuinhuis inrichten: een plek om te klussen

Hou jij van klussen? Dan is het handig om een plek te hebben waar je dit in alle rust kunt doen en waar je al het nodige gereedschap bij de hand hebt. Een tuinhuis is hiervoor ideaal! Voorzie een goede, stevige werktafel waarop je kunt klussen. Het gereedschap kan je aan de muur bevestigen, eventueel op opbergrekken. Op die manier kan je er snel en makkelijk bij. Denk wel even na over de elektriciteit. Als je elektrisch gereedschap gebruikt, dan moet je het natuurlijk kunnen aansluiten om aan de slag te gaan. Mocht je ook in de winter willen werken, dan is het wellicht fijn om goede isolatie te voorzien. Zo kan je het hele jaar door klussen in je tuinhuis!

2. Inrichten tuinhuis: een gezellige eetplek

Tuinhuizen kunnen ook een terras hebben. Hierdoor heb jij een gezellige overdekte plek om te kunnen ontbijten, lunchen of barbecueën. Het enige wat je nodig hebt is een  (kleine) eettafel met stoelen. Om de ruimte rondom het tuinhuis gezellig in te richten, kan je hier en daar bloempotten en plantenpotten plaatsen. Uiteraard met mooie bloemen en planten erin. Zo creëer je echt een vakantiegevoel in eigen tuin! Om je te inspireren, hebben we hieronder een aantal tuinsets op een rijtje gezet. Kijk mee!

Forza Fossano/ROUGH-S 90cm dining tuinset 5-delig stapelbaar
Bellagio Lugo/Follo ø 110 cm dining tuinset 5-delig verstelbaar
Manifesto Matese/Sora 160cm dining tuinset 5-delig
Forza Barolo/ROUGH-X 180cm dining tuinset 5-delig
Manifesto Veruno/Sora 90cm dining tuinset 5-delig
Apple Bee Hawaii/ROUGH-S 160cm dining tuinset 5-delig stapelbaar

3. Een heerlijke relaxruimte

Droom jij over een eigen plek waar je in alle rust en stilte kunt ontspannen? Met een tuinhuis wordt die droom realiteit. Maak er een mooie ruimte van waar jij je rustig kunt terugtrekken met een goed boek, je favoriete muziek en een lekker glas wijn. Voorzie een comfortabele stoel of hangmat, en plaats deze naar de mooiste kant van de tuin. Door het huisje te voorzien van mooie tuinaccessoires, tover je je tuinhuisje om tot relaxruimte! 

4. Een creatieve werkplek

Ben jij graag creatief bezig? Maak van het tuinhuis dan je eigen atelier. Je kunt er niet alleen in alle rust en stilte aan de slag, maar je kunt er ook makkelijk je verfborstels en boetseergerief in kwijt. Je kunt heerlijk creatief bezig zijn met een mooi zicht op de tuin. Als dat geen inspiratie biedt, dan weten wij het ook niet meer!

5. Een fijn thuiskantoor

Als je vaak van thuis uit werkt, dan is het wellicht een leuk idee om van het tuinhuis een thuiskantoor te maken. Je kunt er in alle rust en stilte werken, zonder gestoord te worden. Plaats een bureau, een comfortabele bureaustoel en zorg voor een goede internetverbinding. Meer heb je niet nodig om aan het werk te gaan! En het leukste van alles? Na een dagje werken, trek je de deur achter je dicht en na een paar meter stappen ben je alweer thuis!

Over de auteur