Tuinhuizen zijn al jarenlang populair en in elke tuin is er wel één te vinden. En dat is niet goed natuurlijk wanneer je naar de voordelen van een tuinhuis kijkt.  Afhankelijk van de grootte is een tuinhuis op meerdere manieren te gebruiken. Zo worden de compacte tuinhuizen vooral als berging gebruikt en vormen ze een goed onderkomen voor tuingereedschap, de grasmaaier en je fiets.

Door de stevige hang- sluitwerk van deze tuinhuizen, staan de spullen altijd veilig achter slot en grendel. En natuurlijk ook goed beschut bij onstuimig weer. Een compact tuinhuisje is dus een goede investering voor een wat kleinere tuin. Je kunt natuurlijk ook een ruimer tuinhuis kiezen.

Voordelen van een ruime tuinhuis

De ruime tuinhuizen dienen als perfecte berging, maar meer ruimte biedt je natuurlijk veel meer mogelijkheden. Een grotere tuinhuis is in te richten als een gezellige tuinkamer om zo droog in de luwte van je tuin te kunnen genieten.

Zo’n speciale tuinkamer is al te creëren door comfortabele tuinmeubelen te gebruiken. Een ruime tuinhuis kun je uiteraard ook gebruiken als tuinkantoor, werkplek of een hobbykamer om ongestoord je ding te doen. Het is zelfs mogelijk om een heel gastenverblijf te maken.

Tuinhuis met overkapping

Het is ook mogelijk om een tuinhuis met overkapping te kopen en deze tuinhuizen bieden je nog meer voordeel. De ruimte onder de overkapping is geschikt voor de inrichting van een gezellig terras én je profiteert direct van een droge plek om optimaal van je tuin te genieten.

Deze tuinhuizen zijn in verschillende materialen beschikbaar namelijk in;

-hout

-metaal 

-kunststof

En elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. De houten tuinhuizen geven je tuin een natuurlijke look. Een houten tuinhuis vergt wel meer onderhoud.

Metalen tuinhuizen komen met hun mooie antraciet grijze kleur goed tot hun recht in de moderne tuin. Bovendien vallen deuren en ramen altijd goed in het slot, aangezien metaal niet krimpt of uitzet onder invloed van het weer. 

Kunststof tuinhuizen zijn het meest onderhoudsvriendelijk. Hier heb je amper omkijken naar. Bovendien beschikt het kunststof vaak over een mooie houtnerf, zodat ze dezelfde natuurlijke uitstraling hebben als houten tuinhuizen. Ze zijn daarnaast snel en eenvoudig op te bouwen.

Over de auteur