Heb je geen idee wat je met je tuinhuisje aan moet? Met de zomer in aantocht hebben wij de ideale oplossing voor jouw, nu nog nutteloze, tuinhuisje: een sfeervolle relaxruimte waar jij heerlijke zomeravonden door kunt brengen. Wij helpen je een handje op weg met een aantal tips!

1.Opruimen!

Voor je met het inrichten van je tuinhuisje kunt beginnen, is het van belang dat je je tuinhuisje opruimt en leeghaalt. Voor veel mensen is een tuinhuisje een dumpplek voor nutteloze spullen die amper gebruikt worden. Ga dus bij jezelf na wat je wilt bewaren en wat naar de stort/kringloop kan! Begin met een schone lei en ga met een lege ruimte aan de slag.

2.Kies je kleuren

Nu het inrichten van je tuinhuisje kan beginnen is het van belang dat je te werk gaat met een passend kleurenpalet. Je wilt die natuurlijke look van je tuin doorzetten in je nieuwe relaxruimte. Gebruik daarom natuurlijke tinten van de kleuren groen, rood en geel.

3.Comfort!

Comfort staat centraal bij een sfeervolle relaxruimte. Zorg voor een plek waar jij heerlijk kunt relaxen, hoe je dat het best kunt is aan jou. Houd je ervan om uren lang te schommelen in een hangmat of is een overload aan zachte kussens om op te liggen echt wat voor jou?

4.Apparatuur

Je nieuwe favoriete spot in huis moet natuurlijk uitgerust zijn met de juiste apparatuur. Je wilt bijvoorbeeld niet constant naar binnen om een fles wijn of bakje olijven uit de koelkast te halen. Zorg ervoor dat je al het benodigde apparatuur in je tuinhuisje hebt staan. Houd het wel compact en richt het effectief in! Een kleine koelkast en combimagnetron zijn echte aanraders voor in jouw tuinhuis!

5.Voldoende licht

Je wilt zo veel mogelijk natuurlijk lichtinval, zorg daarom voor voldoende ramen. Wil je extra lang van de zomerzon genieten? Creëer dan een doorkijk op horizonhoogte, zo kun jij iedere lange zomerdag de zon onder zien gaan, genieten! Omdat een tuinhuisje vaak niet is geïsoleerd, is het van belang dat je de warmte zo veel mogelijk binnenhoudt. Hoe je dat doet? Je raadt het niet! gordijnen kunnen hierin bijdragen.

Een plisse gordijnen hebben door een unieke honingraatstructuur een isolerende werking waardoor de warmte geen kant op kan en de kou lekker buiten blijft! Houd je toch meer van sfeer? Dan zijn shutters of houten jaloezieën de way to go!

Over de auteur