Tuintips april: wat moet je in de maand april in je tuin doen?

In de maand april verandert er veel in de tuin. De planten gaan flink groeien, de bloemen gaan bloeien en dit betekent dat je meer tijd in de tuin moet doorbrengen om jouw tuin er goed uit te laten zien. Wil jij dat jouw tuin er in de maand april ook weer geweldig uit ziet en ben je benieuwd hoe je dit kunt bereiken? Lees dan in dit artikel met tuintips april wat je in deze maand allemaal in je tuin moet doen.
tuintips april

Tuintips april: het onderhouden van het gazon

Als de maand april begonnen is, kan jouw gazon een goede onderhoudsbeurt gebruiken. De werkzaamheden die je voor tuinonderhoud april kunt uitvoeren op het gazon, zijn de volgende:
– Controleer het gras op kale plekken. Heb je een kale plek gevonden, dan steek je de rotte plek in een vierkant uit en plaats je een nieuwe grasmat. De plekken met grof gras verwijder je en zaai je opnieuw in, zodat er een mooi gazon ontstaat.
– Maai het gazon nauwkeurig en je gazon ziet er weer netjes uit.
– Loop de klinkers op de rand van het gazon na met een snoeischaar of kantknipper en knip al het gras dat over de stenen heen groeit netjes af.

Tuinonderhoud april: het onderhouden van nieuwe en bestaande beplanting

De tuintips april die je kunt raadplegen als het om de beplanting in jouw tuin gaat, zijn de volgende:
– Laat planten die binnen hebben gestaan even aan de kou van de tuin april wennen door de planten buiten te zetten en ’s nachts binnen te halen.
– Plant eventueel heesters of rozen, want de maand april is het ideale moment om dit tuinonderhoud april uit te voeren.
– Bemest de bestaande beplanting, want in de maand april nemen planten de voedingsstoffen goed op. Kijk uit dat je niet te veel mest gebruikt, want dan gaan de planten kapot.
tuinonderhoud april

Werken in de tuin april: het onderhouden van de vijver

Naast het gazon en de beplanting, moet je ook tuinonderhoud april uitvoeren voor de vijver in jouw voor- of achtertuin. De tuintips april die je kunt raadplegen om jouw vijver voor tuin april goed te onderhouden, zijn de volgende:
– Maak de vijver schoon door oude resten en dode bladeren te verwijderen. Gebruik hiervoor een netje voor drijvende viezigheden en een schaartje voor bladeren die nog aan planten vast zitten.
– Plaats nieuwe planten in de vijver om het zuurstofgehalte van het water te verhogen.
– Plaats mini waterlelies om je vijver op te fleuren of kies voor gele dotterbloem voor in je vijver en je geeft het geheel een andere uitstraling.

Over de auteur