De tijd dat tuinhuisjes enkel gebruikt werden om het in neer te zetten is allang voorbij. Tegenwoordig worden tuinhuisjes vooral gebruikt als onderdak voor mensen die toch overdekt buiten willen zitten, als gastenverblijf of als hobbyruimte. Er wordt aan een modern tuinhuisje die voldoet aan de nieuwste trends, hoge eisen gesteld. Zo moet het niet alleen functioneel zijn, maar ook stevig en vooral ook heel mooi om te zien. Zo zullen al jouw gasten onder de indruk zijn van je schitterende tuinhuisje en er met alle plezier gebruik van maken. Hierbij enkele trends op het gebied van tuinhuisjes.

Tuinhuisje met eiken palen

Een trend voor dit jaar is zeker het gebruik van vooral duurzame houtmaterialen. Eikenhout is er daar één van. Eikenhout is ijzersterk, er komen geen scheuren in en het zal in de loop van de jaren niet verkleuren. Vrijwel alle moderne tuinhuisjes zijn voorzien van een groot terras, waarbij de overkapping rust op eiken palen. Dit is niet alleen heel sterk en stabiel, het geeft je overdekte terras ook een warme uitstraling.

Waterafvoer

Omdat tuinhuisjes steeds groter en moderner worden neemt ook de noodzaak toe om deze tuinhuisjes te voorzien van een goede hemelwaterafvoer. De klassieke oude tuinhuisjes hadden in het verleden soms helemaal geen fatsoenlijke afvoergoot. Er zijn zelfs gemeentes waarin er tegenwoordig een verplichting geldt om je tuinhuisje te voorzien van een degelijke waterafvoer. We zien daarom steeds vaker dat tuinhuisjes aangesloten worden op een regenton, een grindput of rechtstreeks op het riool.

Luxe voorzieningen

De huidige generatie tuinhuisjes, waarin je heerlijk overdekt kunt zitten, kunnen niet meer zonder allerlei luxe voorzieningen. Daarbij kun je denken aan een glazen pui die je bij slecht weer dicht kunt schuiven, maar ook een televisie, wifi of een muziekinstallatie.
Buitenkeuken

Als je toch lang in je tuinhuisje verblijft, kun je er net zo goed gaan koken. Dat is wel zo gezellig, in plaats van dat je het gezelschap moet verlaten om thuis te koken. Een buitenkeuken onder de overkapping is dan ook zo geplaatst. Je kunt de buitenkeuken zo luxe mogelijk maken als je wilt, met bijvoorbeeld luxe en hoogwaardige materialen. Een nieuwe trend is ook een steenoven in je tuinhuisje, zodat je gezellig samen pizza’s kunt bakken én eten.            

 

Over de auteur