Vind je een huiskamer vol planten ook zo prachtig? Wil jij eigenlijk ook wel een urban jungle in huis, maar ontbreekt het je aan groene vingers? Wees dan niet getreurd, want er zijn genoeg planten die zelfs jij in leven kunt houden. Wij hebben de meest onderhoudsvrije binnen planten voor jou op een rijtje gezet.

Cactus

Een plant dat het overal uithoudt is de cactus. Het enige schadelijke voor een cactus is te veel water. Dus je hoeft helemaal niet bang te zijn dat je jouw plant te weinig water geeft, want daar leeft een cactus juist van. In de herfst en wintermaanden hoeft een cactus eigenlijk maar eens per drie maanden water te krijgen. Wanneer een cactus juist veel water krijgt, kunnen de wortels rotten. Een kind kan de was doen en jij kunt een cactus in leven houden. Zorg ervoor dat je de cactus in een pot zet met de juiste potgrond van cactussen en verder hoef je er nauwelijks naar om te kijken.

Monsteraonderhoudsvrije binnenplanten

Een andere plant in het rijtje van onderhoudsvrije binnen planten is de Monstera. Deze grote plant groeit als kool zonder dat je hier veel voor hoeft te doen. Deze plant is ijzersterk en kan heel wat verduren. Hierdoor zal deze plant nooit snel dood gaan wanneer je hem een keer vergeet om water te geven.

Vetplanten

Vetplanten kun je heel goed in huis halen. Vetplanten zijn namelijk binnen planten die je geen water hoeft te geven. Net zoals bij cactussen is te veel water juist schadelijk voor de wortels van vetplanten. Vetplanten hebben een luxe uiterlijk en zijn enorm onderhoudsvrij. Geef deze planten maximaal eens per maand water. Er zijn zeer veel verschillende soorten vetplanten om jouw woning mee in te richten.

Pannenkoekplant

De Pilea Peperomioides, of in de volksmond Pannenkoekplant, is een leuke aanwinst voor iedere woning. Deze plant met ronde, pannenkoekachtige, blaadjes is een van de leukste onderhoudsvrije binnen planten. Het geeft een speels gezicht aan jouw interieur en je hoeft nauwelijks om te kijken naar dit vrolijke plantje.

Drakenbloedboom

Andere kamerplanten die weinig water nodig hebben, zijn de drakenbloedbomen. Deze zijn in verschillende stadia/grootte aan te schaffen. Ze zijn vanaf klein met wortel of op stam beschikbaar. Deze bomen geven volume aan jouw woning. Heb je een lege hoek in het huis? Dan vul je deze makkelijk op met deze binnenplanten die je geen water hoeft te geven. Een drakenbloedboom is zeer sterk en kan heel wat verdragen.

Erwtenplant

De erwtenplant, ook wel de Senecio Rowleyanus genoemd, is een makkelijk te onderhouden binnenplant. Deze plant doet het vooral goed als hangplant. Omdat deze hanger valt onder de familie van vetplanten is water geven ook niet vaak nodig. Eens per 2 à 3 weken is meer dan voldoende. Erwtenplanten groeien zeer snel en zijn eenvoudig te stekken. Let op, de erwten van deze plant zijn niet eetbaar.

Wil jij jouw woning inrichten met kamerplanten die weinig water nodig hebben? Op deze manier weet je dat je lang plezier houdt van al het groen in huis. Met deze binnenplanten die geen water nodig hebben kun jij jouw woning eenvoudig opfleuren. Je hoeft helemaal geen groene vingers te hebben om leuke planten in leven te houden. Kies gewoon voor onderhoudsvrije binnen planten!

Over de auteur