Als je aan het tuinieren bent, kan je verschillende spulletjes in huis halen om vervelende kwalen in je tuin aan te pakken. Kaneel is ook zo’n middeltje. Wellicht dacht je dat deze specerij louter in de keuken thuishoort, maar je kunt ook perfect kaneel in de tuin gebruiken. Het is bijvoorbeeld een ideaal middel om mieren te verjagen en muggen weg te houden, maar er zijn nog meer redenen om kaneel in de tuin te gebruiken. Wij zetten ze hieronder op een rijtje voor je!

1. Kaneel in de tuin: mieren wegjagen

Hoe voorkom je mieren in de tuin? Met kaneel! Stuif een beetje kaneel op de plek waar de mieren zitten. De poederige substantie zorgt ervoor dat de mieren stikken zodra ze het inademen. Daarnaast zorgt de geur ervoor dat mieren geen eten meer kunnen ruiken. Verder is kaneel niet schadelijk voor dieren en kinderen, en dat is natuurlijk een belangrijk voordeel.

2. Paddenstoelen in tuin verwijderen

Hoe verwijder je paddenstoelen uit de tuin? Als je kaneel over de grond verspreidt, krijgen paddenstoelen geen kans meer. Kaneel gaat paddenstoelen tegen die nog laag bij de grond staan. Deze specerij heeft namelijk een anti-schimmelfunctie waardoor paddenstoelen niet verder kunnen groeien. Handig, toch?

3. Muggen uit tuin houden

Waar blijven muggen van weg? Naast muggenwerende planten kan je ook gebruikmaken van kaneel. Strooi een beetje van deze specerij rondom je planten in de tuin en de muggen zullen ver weg blijven. Muggen hebben er, net als veel andere insecten, een hekel aan. Ze ervaren de geur heel sterk en komen daarom niet in de buurt.

4. Beschermt zaadjes tegen ziekten

Echte tuiniers weten dat het opkomen van zaadjes niet altijd voor de wind gaat. Gelukkig is hier een goede oplossing voor: kaneel! Zoals we hierboven reeds vertelden, heeft kaneel een anti-schimmelfunctie. Hierdoor helpt kaneel de zaadjes groeien zonder dat ze een ziekte krijgen of gaan schimmelen.

redenen om kaneel in de tuin te gebruiken

5. Heelt zieke planten

Dit puntje sluit een beetje aan bij het vorige. Als je per ongeluk een plant beschadigd hebt, hoef je niet meteen te panikeren als er een scheur in het blad of in de steel zit. Kaneel helpt om het helingsproces van de plant te versnellen. Door een beetje kaneel op het gewas aan te brengen, voorkom je dat je plant helemaal kapot gaat.

6. Helpt rozen verstevigen

Heb je verse rozen uit je tuin afgesneden? Dip ze dan eerst in een beetje kaneelpoeder vooraleer je ze in een vaas met water zet. Kaneel werkt als een wortelhormoon waardoor je rozen stevig blijven. In dit artikel kan je meer lezen over verantwoord rozen snoeien

Zo, dit zijn zes redenen om kaneel in de tuin te gebruiken. Het voordeel van deze specerij is dat het best goedkoop is en je het in iedere supermarkt kunt kopen. Waar wacht je nog op? 

Over de auteur