Wil je graag meer kamerplanten in huis, maar ben je niet gezegend met groene vingers? Droom je van een tuin met bomen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Of wil je graag met een moestuin starten en weet je niet hoe? Op onze website kan je tal van tips en inspiratie vinden, maar ook boeken over planten kunnen heel interessant voor je zijn. In dit artikel zetten we vijf leuke boeken voor plantenliefhebbers op een rijtje. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Een jaar in de moestuin – Lucy Chamberlain

‘Een jaar in de moestuin’ is een praktisch en overzichtelijk boek voor jarenlang moestuinplezier. Voor beginners en gevorderden, voor mensen met een lapje grond, een (voor)tuin of balkon. Lucy Chamberlain leert je van A tot Z moestuinieren! Hoe teel je groente en fruit, en hoe plan je dit goed? Welke gewassen zijn de beste keuze voor de ruimte die je hebt? Hoe bereid je de grond voor? Wat is het voordeel van telen in bakken en potten? Welke combinaties werken goed? En hoe voorkom je plagen en ziektes? Je leest het allemaal in dit leuke boek!

Een jaar in de moestuin – groente en fruit uit eigen tuin

2. Een huis vol planten – Kennis en inspiratie voor je eigen urban jungle – Iris van Vliet (Mama Botanica)

‘Een huis vol planten’ is geschreven door Iris van Vliet. Als Mama Botanica is zij één van de bekendste plantenbloggers van Nederland met meer dan 80.000 volgers op Instagram en 1 miljoen views op Youtube. Met Mama Botanica wil Iris iedereen inspireren om zich te omringen met planten. 

In dit kamerplanten boek kom je alles te weten over de lichtinval in je huis. Je leert het licht in je huis analyseren om zo je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen. Na het lezen van dit boek weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt. In ‘Een huis vol planten’ leert Iris je ook wat je kunt doen om een jungle gevoel in huis te halen. Het huis van Iris is een echte urban jungle met meer dan 150 kamerplanten. Ze weet dus als geen ander hoe je dit moet aanpakken en daarom deelt ze haar beste verzorgingstips met je! 

Een huis vol planten – Kennis en inspiratie voor je eigen urban jungle door Mama Botanica

3. Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan – Jelmer de Boer

Ben jij iemand die je kamerplanten altijd dood laat gaan? Dan moet je dit boek zeker lezen! In ‘Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan’ gaat Jelmer de Boer op zoek naar het antwoord op de vraag waarom er planten bestaan en hoe deze in de huiskamers terecht zijn gekomen. Hoe planten werken en waarom ze soms doodgaan. Daarnaast deelt Jelmer zijn beste verzorgingstips zodat je kamerplanten nooit meer doodgaan. Het boek bevat praktische informatie over licht, water, luchtvochtigheid enzoverder. Echter hoef je geen saai boek te verwachten. Het is met humor geschreven waardoor het boek heel vlot leest. 

Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan

4. Bomen voor in de tuin – S. Toomer

‘Bomen voor in de tuin’ is veel meer dan alleen een encyclopedie. Het is een mooie selectie van de 80 beste bomen voor gebruik in kleine tuinen. Iedere boom is royaal geïllustreerd met gedetailleerde foto’s die interessante kenmerken belichten. Denk aan de bladvorm, bladkleur, schors of bloemen. Bij iedere bespreking van een boom vind je duidelijke informatie over de groeisnelheid, de verzorging en de sterke punten per seizoen. Kortom: het ideale boek dat je helpt om de boom te kiezen die het beste past in jouw tuin!

Bomen voor in de tuin

5. Pluktuin – De mooiste bloemen in kistjes en potten –  Jennita Jansen

Heb je geen tuin en geen groene vingers? Geen probleem, ook dan kan je met de super simpele kistjesmethode je eigen pluktuin maken. Je hoeft niet eens een tuin te hebben! Een paar kistjes, potgrond en zaden is alles wat je nodig hebt. In het boek ‘Pluktuin’ leer je hoe je je eigen bloemen zaait en hoe je deze kweekt tot een mooie, sterke plant met de mooiste bloemen. Daarnaast leer je hoe je van deze plukbloemen een prachtig boeket maakt. Dus: kweken, oogsten en iedere week een mooie bos op tafel. Dat is wat ‘Pluktuin’ je biedt!

Pluktuin – De mooiste bloemen in kistjes en potten

Over de auteur