Wil jij deze zomer optimaal genieten van jouw heerlijke tuin? Zorg er dan niet alleen voor dat er een goede tuinset in je achtertuin staat, maar hang ook voldoende buitenlampen op. Door buitenlampen op te hangen, kun je namelijk ook nog van je tuin genieten als de zon al onder is gegaan. Twijfel jij welke buitenverlichting je voor jouw tuin aan moet schaffen? Lees dan meer over de verschillende soorten buitenlampen op deze pagina en je komt er vanzelf achter welke buitenverlichting het beste bij jou past.

Klassieke buitenverlichting

Vind je het belangrijk dat jouw tuin een klassieke en romantische uitstraling heeft? Dan schaf je klassieke buitenverlichting aan. Klassieke buitenverlichting heeft een romantische en ietwat antieke look, maar de verlichting is allesbehalve ouderwets. Zo ziet de verlichting er wel nostalgisch en klassiek uit, maar zijn de lampen voorzien van alle functies en voorzieningen van de standaard moderne buitenlamp.

Tuinlantaarns

Tuinlantaarns zijn staande buitenlampen die je overal in de tuin neer kunt zetten. De lampen zijn sfeervol, maar geven wel voldoende licht. Door deze lampen in de tuin te zetten kun je niet alleen langer buiten vertoeven in de zomer, maar is de tuin ook veiliger. Omdat de lampen veel licht geven, zie je met deze verlichting namelijk prima waar je loopt in de tuin en blijven inbrekers bovendien op een veilige afstand.

Stallampen

Ben jij een groot liefhebber van de industriële woonstijl? Dan zijn stallampen echt iets voor jou. Deze lampen hingen vroeger in boerenstallen, maar kun je nu ook gewoon in de tuin ophangen. Door de antieke en stoere look van de lampen, passen deze buitenlampen prima bij een woning en tuin met industriële look.

Sensorlampen

Sensorlampen zijn ideaal voor mensen die geen zin hebben om hun tuinverlichting iedere keer handmatig aan te moeten zetten. De lampen gaan vanzelf aan als er beweging gedetecteerd wordt, dus je hoeft alleen maar langs te lopen om de verlichting in te schakelen. Ideaal voor lange zomeravonden in de tuin, maar ook erg handig als je thuis komt in het donker.

Maritieme verlichting

Je kunt er ook voor kiezen om maritieme verlichting in de tuin op te hangen of neer te zetten. Zoals de naam van deze buitenverlichting al verklapt, gaat het om buitenverlichting met een maritieme look. Denk hierbij aan ouderwetse lantaarns die vroeger in de maritieme sector gebruikt werden, maar ook aan modernere buitenverlichting met een maritiem sfeertje.

Verandalampen

Tot slot kun je er ook voor kiezen om verandalampen aan te schaffen voor in de tuin. Deze hanglampen hang je op in de veranda, zodat je hier altijd goede verlichting hebt. Zeker als je veel tijd op de veranda doorbrengt in de zomer en hier ook in de late avond wil zitten, is het aanschaffen van verandalampen een goede investering.

Verandalampen zijn er in allerlei stijlen. Denk hierbij aan de klassieke stijl, maar ook aan een meer moderne stijl of een industriële stijl. Het maakt dus niet uit wat voor stijl jouw huis en jouw tuin heeft, want je vindt altijd wel een verandalamp die bij jou past.

Over de auteur