Het voelt misschien een beetje vreemd om in december al na te gaan denken over je tuin, maar eigenlijk is dit de perfecte tijd daarvoor. Je hebt nu namelijk nog een aantal maanden om eens goed te bekijken wat jij nu belangrijk vindt in je tuin. Voor veel mensen is de tuin de plek om te ontspannen en daar gaat dit artikel dan ook over. Samen met jou kijken we hoe je een heerlijke lounge tuin kunt maken. Zoals gezegd heb je nog even voor het tijd is om in de tuin te gaan werken, maar als het zover is, kun je na het lezen van dit artikel direct aan de slag en de voor jou ideale lounge tuin maken… of je laat dit doen door bijvoorbeeld Geerts & Groenendaal Hoveniers.

De term loungen is een term die de laatste paar jaren steeds meer gebruikt wordt. Een loungeplek is een plek waar je lekker tot rust kan komen, vaak met een mooie tuin loungebank op maat, lekkere kussens en wellicht fijne muziek. Het werkwoord dat hieruit ontstaan is, loungen, heeft in grote lijnen dezelfde betekenis als relaxen of ontspannen. De plek waar we dit op een uitstekende wijze kunnen doen: in de tuin.

Je tuin werkt kalmerend

Met zijn allen gebruiken we de tuin steeds vaker om even afstand te doen van ons hectische dagelijks leven. De tijd doorbrengen in een tuin heeft immers een kalmerend effect op ons en hier moeten  we dan ook dankbaar gebruik van maken. Iedereen doet dit uiteraard op zijn eigen manier. Je kunt je tuin inrichten op een manier die past bij jouw stijl. Er zijn mensen die hun ontspanning vinden in het werken in de tuin, terwijl anderen het liefst rust in de tuin hebben. Het is gelukkig allemaal mogelijk zoals je kunt zien als je verder leest.

Een loungetuin is de ultieme plek om te ontspannen en heeft eigenlijk maar één belangrijk doel, tot rust komen. Uiteraard is de inrichting van de tuin dan erg belangrijk,

je wil ervoor zorgen dat dit de ultieme plek wordt om te ontspannen. Veel mensen hechten hier tegenwoordig veel waarde aan. Het ontstressen is niet alleen een nieuwe trend geworden, maar eigenlijk ook een noodzaak in de huidige maatschappij. 

Onderhoudsvriendelijk 

Een loungetuin moet gemakkelijk te onderhouden zijn. Je wil namelijk loungen in je tuin en niet je kostbare vrije tijd besteden aan het arbeidsintensieve tuinieren. Loungen en werken gaan immers niet samen. Als tuinieren wél je interesse heeft kun je beter een andere stijl tuin kiezen, er zijn diverse opties die hier veel beter bij passen. Een echte lounge tuin is mooi, stijlvol maar wel onderhoudsarm. 

Samenkomen

Daarnaast is een lounge tuin een heerlijke plek om met je partner, familie of vrienden lekker bij elkaar te komen en heerlijk te genieten. Het lijkt op een vakantie in eigen huis. Je kunt genieten van deze waardevolle gezellige momenten samen, maar ook van een goed boek of door samen met je partner gezellig eten te maken op de BBQ. Een lounge tuin biedt dus heel veel mogelijkheden die je pas echt ontdekt als je zo’n tuin hebt!

Tot slot willen we de verlichting in dit artikel benoemen. Deze mag namelijk niet ontbreken in je loungetuin. Verlichting is niet alleen functioneel maar ook stijlvol en je bepaalt er de sfeer mee. Wil je tot laat in de avond lekker kunnen genieten van je loungetuin? Zorg dan voor een uitgebalanceerd verlichtingsplan. Over hoe die te maken, vind je genoeg artikelen op internet.

Over de auteur