Veel mensen besteden vooral aandacht aan de planten en accessoires in de tuin. Maar het verfraaien van de buitenkant van je schuur is net zo belangrijk. Een goede manier om dit te doen is om dit buitengebouw een nieuw likje verf te geven! Je kunt daarvoor een schilder inhuren, maar je kunt het ook zelf doen met onderstaande tips!

Het goede nieuws is dat je zelf deze klus kunt klaren met een beetje advies van de experts. Dus, van het grootste buitengebouw tot het eenvoudigste tuinhuisje, hier zijn de beste tips voor het schilderen van een schuur in je tuin.

Controleer het weer

Een van de eerste dingen waarmee je rekening moet houden bij het schilderen van een houten gebouw, is het weer. Kies een fijne, droge dag die niet te koud is. Als de temperatuur lager is dan 10 °C, worden de verf en de droging beïnvloed. Evenzo, als het weer te warm is.

Zorg ervoor dat je ook de muren van het gebouwtje volledig droog houdt, aangezien waterdruppels, hoge luchtvochtigheid en lekken luchtbellen op verf kunnen veroorzaken. Door een dag te kiezen die niet te winderig is, kunnen de nieuw geverfde muren van uw tuingebouw bovendien efficiënt drogen.

Bescherm je tuin

Je wilt niet dat je bloemen en planten bedekt zijn met verf. Zorg er daarom voor dat je beplanting, omringende hekken, muren en grond beschermt met doeken, vooral als je van plan bent om een verfspuit te gebruiken. Verstandig is het om ook de handgrepen, sloten en ramen van het gebouw te bedekken met krantenpapier en plakband om de verf alleen op de gewenste plekken te verspreiden. En hoewel het misschien voor de hand liggend klinkt, moet je vooruit denken en kinderen en huisdieren uit de buurt te houden.

Begin met het schoonmaken van de te verven oppervlakten

Als je van plan bent een tuingebouw te schilderen dat al een tijdje in de tuin staat, moet je deze grondig schoonmaken. Een optie is om al het vuil, modder en spinnenwebben weg te schrobben met bleekmiddel en water, en daarna met schoon water af te spoelen.

Voordat je jouw gebouw schildert, moet je ervoor zorgen dat elk deel van het buitenoppervlak glad is. Controleer op losse of verroeste spijkers en vervang ze onmiddellijk. Als je spijkergaten of scheuren vindt, vul ze dan op. Gebruik een goede kit voor de meest duurzame optie. Laat het oppervlak vervolgens meer dan een dag drogen voordat je gaat schilderen.

Als je meerdere blikken van dezelfde verf hebt, is het aan te raden om deze door elkaar te mengen. Meestal variëren hun tinten een beetje, omdat de hoeveelheid pigment die aan elke batch wordt toegevoegd niet perfect gelijk is. Meng eenvoudig al je verfblikken in één grote emmer. Deze techniek zorgt ervoor dat de kleur van jouw schuur straks consistent is.

Pas de verfmixer aan

Als je een houten stok als verf roerder gebruikt, boor er dan gaten in voordat je het gebruikt. Met deze hack kan de verf door de gaten lopen en luchtig worden tijdens het mengen. Het zal je helpen de verf gelijkmatig te mengen en werkt als een garde. Je kunt dit type mixer ook bij de meeste bouwmarkten krijgen.

Voorkom dat verf uitdroogt

Over het algemeen kan verf duur zijn, dus we willen niet dat er iets van wordt verspild. En een van de veelvoorkomende problemen die we tegenkomen bij het opslaan van de resterende verf, is dat deze opdroogt wanneer het tijd is om het opnieuw te gebruiken. Gelukkig kun je dit voorkomen door te voorkomen dat lucht in contact komt met de verf. Je kunt wat plasticfolie onder het deksel doen en het blik dan ondersteboven bewaren.

Over de auteur