Wij willen meer en meer kunnen genieten van onze tuin. Na een stressvolle dag duiken wij de tuin in om te ontspannen. Enerzijds gaan we klussen en heel actief zijn, maar anderzijds is de tuin er ook om gewoon met vrienden of familie te relaxen. Wat is er dan heerlijker dan een grote loungebank tuin om te kunnen vertoeven en te genieten. Languit in het zonnetje een boek lezen, vanop afstand de kinderen zien spelen of met vrienden een lekker glaasje wijn drinken: er zijn gelegenheden genoeg om aan een uniek lounge tuinbank op maat te denken. Zie je het zelf niet zitten om dergelijke lounge set in mekaar te knutselen? Dan kan www.houtkwadraat.nl voor jou de oplossing zijn. Bij hen kan je een unieke tuin loungebank op maat laten maken. Rechte banken, hoekbanken of banken met aanhangende bijzettafeltjes bijvoorbeeld: heb je een bepaald idee voor een specifiek ontwerp, bespreek je ideeen en de unieke loungebank kan geheel naar jouw wensen worden vervaardigd. Ook kan je er aparte tafeltjes bekomen die het geheel vervolmaken. Momenteel kun je zelfs genieten van onderstaande tijdelijke zomeractie waarbij deze stoere tuin loungebanken van 220cm in combinatie met een bijpassende hocker en plofkussens worden verkocht voor €2915,-

douglas design loungebank

Unieke tuin loungebank op maat

Douglas loungebank voor in de tuin

Een douglas loungebank is heel sterk en duurzaam. Wist je dat douglas één van de sterkste sparren is waarvan het kernhout gebruikt wordt voor onder andere spantconstructies? Je mag er wel zeker van zijn dat een douglas loungebank oerdegelijk is en dat je deze nooit meer stuk krijgt. Het douglas hout (ook bekend als Oregon pine) oogt nog mooi ook. Het heeft een kleur tussen roze, bruin en grijs en heeft regelmatige mooie streeptekening. Onbehandeld kan het 10 tot 15 jaar meegaan. Het wordt met de tijd harder en krijgt een grijzere kleur. Wil je de oorspronkelijke kleur behouden, dan kan je het hout regelmatig met olie of beits instrijken. Kortom: je hebt bijna of geen onderhoud aan deze loungebank in douglas hout.

Stoere loungeset voor buiten

De douglas loungebank oogt bruut en stoer met zijn massieve balken en stalen frame. Deze unieke loungebank op maat gemaakt staat perfect in een landelijke omgeving. Maar geen nood voor wie een meer moderne tuin heeft: deze loungebank heeft een tijdloze look en past evengoed in een ultra moderne of design omgeving. Deze douglas loungebank is een echte eyecatcher in elke tuin. Met een paar leuke kussens erbij wordt jouw loungeset een plekje waar je nog met moeite uit komt. Verder kan je je hoekje aankleden met planten en gezellige verlichting. Nog een vuurhaard erbij en je kan ook op frissere dagen en ’s avonds heerlijk genieten. In deze lounge ga je eindeloze uren vertoeven, dat is zeker! Lukt het na de zomer niet meer om buiten te zitten, dan kan deze loungeset verhuisd worden naar de wintertuin. Ook daar staat ze mooi en brengt ze uren genieten.

tuin loungebank op maat

Weg met steigerhout, maak plaats voor een douglas tuin loungebank!

De stoere balken van de douglas loungebank zijn eens wat anders dan het fijnere steigerhout dat we nu al een aantal jaren in onze tuinen zien. Steigerhout is prima en er is niks op aan te merken. Maar deze balken ogen toch nog veel landelijker, nog stoerder en nog duurzamer. Dit ontwerp is nieuw op de markt en wordt zeker een trend de eerstkomende jaren!

Over de auteur