Ongewenst vreemde mensen in ons huis hebben is natuurlijk geen fijn idee, en daarnaast willen we onze waardevolle spullen graag zo goed mogelijk beschermen wanneer we niet thuis zijn. Ons huis zo goed mogelijk op slot doen is daarom ook iets waar we naar streven. Maar, hoe bescherm jij jouw huis nou het beste tegen inbraak? In dit artikel geven wij jou een paar tips over hoe jij jouw woning het beste kunt beschermen tegen ongewenste gasten.

Koop een goed slot

Het begint eigenlijk logischerwijs bij de sloten op jouw voor en achter deur. Wanneer er meerdere gevallen van woninginbraak in jouw wijk zijn geconstateerd, is het dan ook een goed idee om te investeren in een goed slot. Een cilinderslot is bijvoorbeeld een goed slot waarmee jij jouw woning goed kunt beschermen. Dankzij de stalen pinnen waarmee het cilinderslot wordt gemonteerd, is het voor inbrekers bijvoorbeeld erg lastig om het slot uit de deur te boren. Daarnaast zijn sommige soorten cilindersloten wettelijk beschermd tegen kopiëren.

Installeer een alarm

Een andere goede investering om jouw woning goed te beschermen, is een inbraakalarm. Met een alarm wordt jouw woning 24/7 gecontroleerd op inbraak. De stickers die jij op jouw ruiten plakt, waarop staat vermeld dat het huis elektronisch beveiligd is, zal inbrekers in eerste instantie al afschrikken om een inbraak op jouw huis te plegen. Wanneer inbrekers toch jouw huis intreden, zullen zij weggejaagd worden door een luid alarm dat afgaat, waardoor ook gelijk de buren op de hoogte zullen zijn van het probleem dat hij jou thuis afspeelt. Sommige alarmen kunnen ook direct contact leggen met de politie wanneer deze iets vreemds detecteren. Met een alarm voorkom je dus niet alleen inbraak, maar zullen de inbrekers weggejaagd worden, terwijl omstanders op de hoogte worden gebracht.

Verlichting

Een andere belangrijke tip, is om jouw huis en tuin goed te verlichten. Zo kun je bijvoorbeeld altijd een lampje binnenshuis aan laten staan, ook als je niet thuis bent of in de nacht. Hierdoor zullen inbrekers sneller denken dat er iemand bij jou thuis is. Wanneer je tuin goed verlicht is, zullen inbrekers minder snel kiezen om bij jouw huis in te breken. De inbrekers zullen immers zo beter zichtbaar zijn, en dat willen ze natuurlijk niet!

Met verschillende investeringen en aanpassingen thuis zal jij jouw huis beter beschermen tegen inbrekers. Kies altijd voor een goed slot zodat de inbrekers het slot niet kunnen kraken of breken. Verder is een alarm uiteraard een goede investering wanneer je je huis extra goed wilt beschermen. Verder kun je er voor kiezen om je huis altijd goed te verlichten, zodat de inbrekers jouw huis zullen overslaan. 

Over de auteur