Wil je je tuin graag een mooie en verzorgde uitstraling geven? Dit kan erg lastig zijn, zeker in de koudere maanden. Het een regelmatig onderhouden van een tuin is hierbij essentieel. Daarnaast zijn tuinmeubelen ook een belangrijk onderdeel van elke tuin. Het kiezen van de juiste tuinmeubelen is daarom van groot belang. Je wilt een gezellige plek creëren waar je helemaal tot rust kunt komen. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet als je op zoek bent naar tuinmeubelen. Lees snel verder!

Denk na over de materialen

De materialen die je kiest hebben een grote invloed op de algehele uitstraling van een tuin. We raden je aan te investeren in materialen van hoge kwaliteit. Zo voorkom je dat je om de paar jaar nieuwe meubels moet kopen. We hebben de populairste opties voor je op een rijtje gezet. 

Hout 

Hout is een klassiek en tijdloos materiaal dat goed werkt in zowel traditionele als moderne tuinen. Het is een duurzaam en flexibel materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is en van nature tegen een stootje kan. Het kan in allerlei kleuren worden gebeitst, passend bij de stijl van je tuin. Je kunt gaan voor een moderne look of kijken naar een meer rustieke afwerking. Kersenhout is een aanrader vanwege de unieke uitstraling.

Stoffen meubels

Stoffen meubilair, is een elegante en stijlvolle aanvulling op elke tuin, waardoor het een goede keuze is voor moderne ruimtes. Als je deze optie overweegt, is het wel belangrijk om te investeren in meubels die bedekt zijn met UV- en waterbestendig materiaal. Dit soort stof is gemakkelijk schoon te maken en zeer duurzaam, waardoor het een goede keuze is voor gezinnen en huishoudens met kinderen. Je kunt ook eens kijken naar de mogelijkheid om een bankhoes aan te schaffen van dit materiaal. Zo kun weet je zeker dat de meubels goed beschermd zijn en kun je je bank of stoelen er ook nog eens als nieuw uit laten zien! Mocht dit niet het geval zijn, dan is het belangrijk om de meubels bij slechter weer ergens anders op te bergen. 

Hergebruik van oude meubels 

Heb je nog mooie oude stoelen die perfect zouden zijn voor buitengebruik? Dan is meubels opvullen misschien een goede optie voor je! Zo voorkom je dat je nieuwe meubels moet kopen, terwijl je nog mooie meubels hebt staan. Daarnaast zullen jouw meubels er in een handomdraai als nieuw uitzien. Natuurlijk is dit ook ideaal voor meubels die je binnenshuis wilt gebruiken. 

Help! Ik heb een kleine tuin, wat nu?

Als je een kleine tuin hebt, zijn er enkele dingen die je kunt doen om de ruimte groter te laten lijken en voelen. Eén manier om dit te doen is door meubels te kiezen die laag bij de grond staan. Door meubels te kiezen die laag bij de grond staan, zal de ruimte groter lijken. Bij het kiezen van meubels voor een kleine tuin wil je ook meubels kiezen die licht van kleur zijn. Dit zal helpen om de ruimte te openen en groter te laten lijken. Daarnaast raden we je aan om eens te kijken naar meubelen die multifunctioneel zijn. Zo kun je de spullen die in de tuin staan zoveel mogelijk beperken. Zo houd je meer ruimte over!

Over de auteur