Een lekker dagje weg!

Hemelvaartsdag, Pinksteren en de meivakantie staan weer voor de deur! Heeft u al plannen gemaakt voor leuke dagjes weg? Zo nee, dan kunnen wij u misschien op weg helpen met dit artikel over een dagje weg naar de Bollenstreek of een dagje weg naar de tulpenvelden.
Nederland is namelijk een prachtig vakantieland en de komende tijd kunt u genieten van een mooie route in de Bollenstreek of de tulpenvelden bekijken onder een stralend zonnetje!

Dagje naar de Bollenstreek

De beroemdste attractie van de Bollenstreek is de Keukenhof. De Keukenhof is prachtig om te bezoeken tussen eind maart en begin mei. Echter is er in de Bollenstreek veel meer leuks te ontdekken dan alleen de bloemenvelden van de Keukenhof. Wat dacht u bijvoorbeeld van een fiets- of wandeltocht in de Bollenstreek? Er zijn verschillende routes beschikbaar en u kunt eventueel ter plaatse een fiets huren. Ook voor de echte avonturiers is er in de Bollenstreek wat te beleven. Van half april tot half september kunt u namelijk boven de Bollenvelden vliegen met een helikopter of zweefvliegtuig. Wij weten in ieder geval wel zeker dat vanuit de lucht de Bollenstreek er nog spectaculairder uit ziet dan vanaf de grond! Wilt u liever een iets rustiger dagje weg naar de Bollenstreek beleven? Plan dan een mooie route in de Bollenstreek en bezoek een van de authentieke dorpen zoals De Kaag, Katwijk of Noordwijk.

Dagje naar de tulpenvelden

Wilt u een dagje naar de tulpenvelden maar heeft u niet zo’n zin in de massa toerisme van de Keukenhof? Kies dan voor tulpenvelden bekijken in een van de wat minder bekende, maar niet minder mooie tulpengebieden die Nederland rijk is. In Enkhuizen en de aangrenzende dorpen Andijk en Bovenkarspel vindt u prachtige tulpenvelden. Kies bijvoorbeeld voor een autorit langs deze tulpenvelden in West-Friesland en vergeet vooral niet te stoppen om wat mooie foto’s te schieten. Ook Den Helder is een ideale bestemming als u tulpenvelden wilt bezoeken. Combineer de tulpenvelden met een bezoekje aan het gezellige stadscentrum van Den Helder of neem gelijk de boot naar Texel! De tulpenvelden zijn op hun mooist tussen eind maart en eind april dus wacht niet te lang met het plannen van een leuk dagje weg naar de tulpenvelden.

Geniet er van!

Bent u al enthousiast geworden over een dagje weg naar de Bollenstreek of de tulpenvelden?
Beide gebieden zijn op dit moment op zijn mooist dus geniet snel van één van de mooiste toeristische attracties die Nederland te bieden heeft. Wij wensen u alvast een fijne en zonnige dag in de Bollenstreek of de tulpenvelden toe!

Over de auteur