Een tuinbank maken van pallets kan een leuke en betaalbare manier zijn om je tuin op te fleuren. Bovendien zijn pallets gemakkelijk te verkrijgen en zijn ze vaak al gebruikt, wat betekent dat je ook nog eens het milieu helpt door ze opnieuw te gebruiken. Hieronder volgen enkele stappen om je eigen tuinbank van pallets te maken.

Pallet bank maken in kort stappen uitgelegd, een uitgebreidere uitleg vind je op klusvakman.nl

  1. Verzamel de materialen die je nodig hebt. Je hebt minstens twee pallets nodig, maar het kan handig zijn om er drie te hebben, afhankelijk van de grootte van je tuinbank. Je hebt ook houtlijm, schroeven, een boormachine, een zaag en een schuurmachine nodig. Als je de tuinbank wilt beschermen tegen weersinvloeden, is het ook aan te raden om lak of beits te gebruiken.
  1. Zorg ervoor dat de pallets schoon en droog zijn voordat je begint. Als ze vies of vochtig zijn, kun je ze afnemen met een vochtige doek of ze lichtjes schuren met een schuurmachine.
  1. Bepaal hoe groot je tuinbank wilt maken. Als je twee pallets gebruikt, kun je ze naast elkaar plaatsen om een bank te maken die ongeveer 120 cm breed is. Als je er drie gebruikt, kun je ze naast elkaar plaatsen om een bank te maken die ongeveer 180 cm breed is.
  1. Leg de pallets op hun kant en gebruik houtlijm om ze aan elkaar te plakken. Als je de pallets op hun kant legt, krijg je een tuinbank met een rugleuning. Als je ze op hun rug legt, krijg je een tuinbank zonder rugleuning. Laat de houtlijm goed drogen voordat je verdergaat.
  1. Gebruik schroeven om de pallets aan elkaar te bevestigen. Zorg ervoor dat je de schroeven goed aandraait, zodat de tuinbank stevig blijft.
  1. Gebruik een zaag om eventuele uitstekende stukken hout af te zagen. Dit zorgt ervoor dat de tuinbank mooi afgewerkt is en voorkomt dat je je kleren of je huid openhaalt aan scherpe randen.
  1. Schuur de tuinbank lichtjes met een schuurmachine om eventuele splinters te verwijderen. Als je wilt, kun je de tuinbank vervolgens lakken of beitsen om hem te beschermen tegen weersinvloeden. Laat de lak of beits goed drogen voordat je deze in gebruik neemt en/of nat laat worden. 

Over de auteur