Wetenschappers uit Japan hebben het verband onderzocht tussen geluk en een groene leefomgeving. Hieruit is gebleken dat mensen aantoonbaar gelukkiger en rustiger zijn als ze zich omgeven voelen door planten. Niet iedereen woont in het bos dus moeten we deze groene oase zelf invullen. Een kamerplant kopen is daar uiteraard een goede oplossing voor. Ze verzachten onze gemoedsrust en helpen ons blij en tevreden te te blijven. Bovendien werken sommige planten zelfs luchtzuiverend en waardoor ze op een natuurlijke wijze bijdragen aan een gezonde, frisse leefruimte waarin het goed wonen is. Maar voor welke kamerplanten kies jij?

Kamerplant kopen, mini en makkelijk

Wanneer je klein wilt beginnen en op zoek bent naar een bescheiden, subtiele kamerplant, die niet al te veel ruimte in beslag neemt en een leuke opfrisser voor je interieur vormt, kun je de mini plantjes eens overwegen. Wat dacht je van een leuke mini cactus set voor op de vensterbank of de rand van je badkuip? Kamerplanten als de mini cactus zijn bovendien erg gemakkelijk te verzorgen. Je hoeft alleen de potgrond in de gaten te houden. Als deze er nogal droog uitziet wordt het tijd voor een beetje water. Een kamerplant kopen zoals mini vetplantjes zijn in dit opzicht ook een goede keuze. Een vetplantje slaat vocht namelijk voor langere tijd op en dat betekent: een mooie decoratie zonder al te veel rompslomp. Makkelijker kun je het niet krijgen!

planten in je interieur

Exotische interieurplanten

Als je je woning graag van wat extra kleur voorziet, zijn bloeiende kamerplanten natuurlijk een goede aanvulling. Bloeiende kamerplanten springen door hun opvallende verschijning direct in het oog en hebben vaak unieke kleuraccenten. Heb je de Aechmea ‘Blue Rain’ bijvoorbeeld al ontdekt? Deze tropisch ogende kamerplant beschikt over bijzondere, blauwgekleurde bloemen en geeft je woonkamer een exotische flair. In dit opzicht dien je de plant ook een warm, zonnig plekje te geven en ervoor te zorgen dat er altijd een laagje water in de koker staat.

Kamerplanten zoals de Calathea Orbifolia met zijn bijzondere, groen gestreepte bladeren, weelderige Orchideeën of de Vriesea Intenso Geel zijn eveneens een optie wanneer je op zoek bent naar een bijzondere interieurplant. Een geschikte kamerplant kopen vraagt dus om keuzes maken.

Luchtverfrissende kamerplanten met bijzondere capaciteiten

Mensen met een gevoelige neus of in het bezit van huisdieren kunnen het best een kamerplant kopen met een luchtzuiverende werking. Wat dacht je van een echte klimop zoals de Hedera Helix ‘Wonder’ of Lucky Bamboo? Deze kamerplanten zetten Co2 zeer effectief in zuurstof om en zijn van bijzonder goede kwaliteit. Een kamerplant als de Hedera Helix kun je bijvoorbeeld speels aan het plafond hangen en op die manier van een beetje extra groen om je heen genieten. Wil je liever groots uitpakken? Kies dan voor een 6-pack met willekeurige, luchtzuiverende kamerplanten. Deze planten hebben naast hun luchtzuiverende karakter net dat kleine beetje extra: ze bevorderen namelijk ook je concentratievermogen, helpen je tegen vermoeidheid en dragen bij aan een goed geheugen. Wie wil dat nu niet?

Luchtzuiverende kamerplanten hoef je overigens maar 1 keer per week van water te voorzien. Zet ze sowieso op een licht plekje uit de zon.

Over de auteur