Groene aanslag op je tuintegels verwijderen: 3 tips

Zit er groene aanslag op je tegels? Dan ziet de bestrating er meteen minder netjes uit. Gelukkig kun je de groene aanslag op je tegels vrij gemakkelijk verwijderen. In dit artikel geven we drie praktische tips om dit op de juiste manier te doen.

Gebruik strooizout

Wat veel mensen niet weten, is dat je groene aanslag op tegels met strooizout kunt verwijderen. Dit doe je simpelweg door een gieter met lauw water te vullen en hier een flinke hoeveelheid strooizout bij te doen. Gebruik een lepel om het zout door het water in de gieter te mengen en giet het vervolgens over je tegels heen. Laat het water goed over de tegels stromen en je ziet al snel dat de groene aanslag grotendeels verdwijnt.

Heb je geen strooizout in huis? Dan kun je ook standaard keukenzout gebruiken om de groene aanslag van je tegels te verwijderen, al werkt dit wel iets minder goed.

Neem een hogedrukspuit

Met strooizout kun je de groene aanslag op je tegels wel gedeeltelijk verwijderen, maar vaak blijft er nog wel wat aanslag zitten. Wil je jouw tegels echt helemaal reinigen, zodat er geen aanslag achter blijft? Dan kun je het beste een hogedrukspuit gebruiken. Denk hierbij aan de Makita hogedrukreiniger.

Met de Makita hogedrukreiniger maak je jouw tegels gemakkelijk en snel schoon. Door de hoge druk waarmee het water op de tegels wordt gespoten, blijft geen enkel vlekje aanslag zitten. Ook goed om te weten: je hoeft zelf helemaal geen moeite te doen om de aanslag te verwijderen, want de hogedrukreiniger doet al het werk. Je hoeft het water alleen op de tegels met de aanslag te richten en je vervuilde tegels worden vanzelf helemaal schoon.

Laat chloor links liggen

Sommige mensen proberen de groene aanslag van hun bestrating te verwijderen met chloor. Dit kan zeker werken, maar het is toch beter om chloor links te laten liggen bij het verwijderen van groene aanslag. Chloor is namelijk een zeer agressief middel en bovendien schadelijk voor het milieu.

Gebruik je chloorwater om de groene aanslag van je tegels te verwijderen en komt dit chemische water bij bomen, bloemen, planten of graszoden terecht, dan gaan deze bomen, bloemen, planten en/of graszoden direct kapot. Wil je voorkomen dat je een groot deel van je tuin opnieuw moet aanleggen omdat de boel beschadigd is door het gebruik van chloor? Dan kun je dit middeltje beter niet gebruiken om de groene aanslag van je bestrating te gebruiken.

Over de auteur