Wanneer je bezig bent met het inrichten van je huis, denk je misschien niet meteen aan de inrichting van je tuin. Al zeker niet tijdens de koude winterdagen! Toch is net dan, de inrichting van je tuin zo belangrijk. Want met de juiste sfeer, zal je zelfs in de winter van je tuin kunnen genieten! Maar hoe creëer je de juiste sfeer voor je tuin?

Sfeer creeren met tuinverlichting

Een sfeervolle tuin? Daar mag de juiste verlichting niet in ontbreken! Want, net zoals in je woning, wordt het grote deel van de sfeer bepaald door de verlichting die je gebruikt. Een tuin met zowel indirecte als directe verlichting straalt al snel de nodige gezelligheid uit. Maar welke verlichting gebruik je nu het best in je tuin? Hoe kan je nu het best sfeer creeren met tuinverlichting? Grondspots in je tuin geven je een knus en warm gevoel, ook tijdens de winterdagen. Combineer grondspots in je tuin met gezellige tafellampjes, en het plaatje is compleet! Daarnaast geeft ook led verlichting in je tuin een prachtig resultaat. Met led verlichting in je tuin zet je bepaalde bijzondere plekken extra in de spotlight!

De juiste tuinmeubels

Naast tuinverlichting zijn ook de juiste tuinmeubels van groot belang! Je tuin moet een plek zijn waar je tot rust kunt komen. Een plek waar je al je zorgen eventjes opzij kunt zetten, en je dus gewoon eventjes aan niets anders moet denken. Zoek daarom niet enkel naar mooie tuinmeubels, maar ook comfortabele meubels die goed zitten. Welke meubels je gaat kiezen hangt natuurlijk sterk af van jouw voorkeuren en je interieurstijl. Zo zijn er kleurrijke tuinmeubels met sprekende patronen, en meer moderne of klassiekere varianten. Als je erg handig bent, dan is het ook een leuk idee om zelf tuinmeubelen in elkaar te knutselen. Op die manier creëer je de meubelen van je dromen. Op het internet zijn er ook enorm veel tips & tricks te vinden over hoe je dit het beste aanpakt! Als je niet zo handig bent, dan kan je nog altijd creatief zijn door veel aandacht te steken in de aankleding. Dat brengt ons bij het volgende punt!

Ook de aankleding is belangrijk

Net zoals (sfeer)verlichting, is de aankleding van je tuin belangrijk als je sfeer wilt scheppen. Zelfs als je gekozen hebt voor neutrale tuinmeubelen kan je ervoor zorgen dat je tuin de opmerkelijkste plek van je woning wordt! Hou je van een modern interieur? Hou het dan strak, maar maak hier en daar gebruik van wat felle kleuraccenten zoals oranje, rood of geel. Deze accenten kan je terugbrengen in de kussens voor je tuinzetel, in een buitenlampje, in kaarsjes, enzovoort. Als je het eerder landelijk houdt dan kies je zoveel mogelijk voor accenten met aardkleuren of in natuurlijke materialen. Een leuke hippe interieurstijl is de bohemienstijl. In deze interieurstijl staat gezelligheid centraal. Daarom is ze ook leuk om te gebruiken in je tuin. Deze interieurstijl creëer je door gebruik te maken van verschillende kleurtjes, zoals bijvoorbeeld geel, paars, roze. Verwerk de kleurtjes in de lampen, het tapijt, de kussentjes en durf ermee te spelen. Bij de bohemienstijl komen er ook veel natuurlijke invloeden terug. Voorzie je tuin (of terras) dus ook van leuke bloemetjes en planten!

Over de auteur