LED verlichting wordt alleen maar populairder – en hoe kan het ook anders? De voordelen van dergelijke verlichting zijn divers en daarom kiest men er zowel binnen particuliere als zakelijke omgevingen steeds vaker voor. Naast je interieur kan je ook je tuin verlichting met LED lampen, hoewel dat voor veel mensen nog altijd een uitdaging is. Hoe pak je dat nu precies aan, LED verlichting in je tuin? Onderstaande tips helpen je op weg om er iets moois van te maken!

De beste tips voor LED verlichting in de tuin

Een mooi verlichte tuin is de ideale afwerking van je woning zelf en daarvoor is verlichting van kwaliteit natuurlijk essentieel. LED lampen zijn duurzaam, goedkoper op de lange termijn én ze kunnen je tuin, terras of gazon prachtig verlichten. Hieronder enkele leuke tips!

1. Leuke LED spots in de grond

Als je je tuin een moderne, luxueuze look wilt geven – dan zijn spots een must-have. Je kan LED spots op ontelbaar veel manieren in je tuin verwerken, zoals bijvoorbeeld op de grond aan een boom of gewoon in de vloertegels van je terras verwerkt. Op die manier neemt je verlichting nauwelijks plaats in én geniet je van een sfeervol licht dat het voor jezelf én bezoekers een stuk aangenamer maakt!

2. LED verlichting aan het terras

Als er één plaats is in de tuin die ’s avonds optimaal verlicht moet worden, dan is het wel het terras. De mogelijkheden op het vlak van verlichting zijn zo goed als oneindig. Wil je een sierlijke luchter hangen onder het afdak of kies je toch maar liever voor LED strips aan de muren voor een strakke look? Ook LED TL buizen zijn een oplossing, vooral dan als je functionele verlichting wilt onder het terras.

3. Speciale LED Paalverlichting

Ten slotte kan je ook kiezen voor vernieuwende paalverlichting. Dergelijke lampen hebben de vorm van een kleine paal en kunnen vooral dienen als verlichting voor bestrating in en rond de tuin. Heb je bijvoorbeeld een paadje aangelegd in de achterzijde van je tuin of wil je je inrit beter verlichten? Dan is LED paalverlichting perfect!

LED Verlichting van kwaliteit is goud waard

Kiezen voor LED verlichting is niet alleen slim qua duurzaamheid, het geeft je ook ontelbare mogelijkheden. Als je op zoek bent naar de ideale verlichting om je tuin, gazon of terras een extra dimensie te geven, dan is LED verlichting kortom perfect.

Over de auteur