Door het plaatsen van een terrasoverkapping kun je je tuin op een vrij eenvoudige manier klaarmaken om hem het hele jaar door te gebruiken. Of het nu hard plenst of juist heerlijk zonnig is, de overkappingen zorgen ervoor dat je toch altijd een heerlijk beschut plekje in je buitenruimte hebt. Het mooie aan terrasoverkappingen is dat je ze op allerlei manieren kunt uitvoeren en ook kun je ervoor kiezen om hem helemaal zelf in elkaar te zetten of hem juist door de vakman te laten maken. Waar je ook voor kiest, met een mooie terrasoverkapping creëer je een prachtig plekje waar je het hele jaar door optimaal van je tuin kunt genieten.

Keuze uit diverse materialen voor je overkappingen

Terrasoverkappingen zijn te maken van verschillende materialen en dus kun je altijd kiezen voor de soort die het beste bij je eigen smaak en bij de sfeer van je tuin past. Een erg populaire variant is de terrasoverkapping van hout. Dit natuurlijke materiaal geeft een zeer serene en rustieke uitstraling aan je tuin en past goed bij een tuin met veel groen. Een houten terrasoverkapping is in veel verschillende stijlen uit te voeren, van stoer tot romantisch. Natuurlijk kun je ook voor aluminium overkappingen kiezen. Deze passen weer heel goed bij moderne woningen. Heb je niet zo veel geld te besteden, maar wil je wel een stabiele en weersbestendige overkapping? Dan kun je ook gaan voor de kunststof terrasoverkapping. Dit materiaal maakt ook nog eens dat je overkapping heel eenvoudig schoon te houden is. Als je vooral veel licht op je terras wilt hebben is ook een glazen overkapping een heel goede keuze. Deze overkapping bestaat uit een frame van metaal of hout en is voorzien van grote ruiten, waardoor het licht optimaal binnen kan komen. Voor een meer speelse uitstraling kun je ook kiezen voor een terrasoverkapping met een doek. Hierbij wordt een stevig en weersbestendig zeil van bijvoorbeeld PVC aan een houten of metalen frame bevestigd, waardoor een verrassend en gezellig resultaat ontstaat.

Een vakman inhuren of zelf aan de slag gaan?

Ben je zelf handig met boor en hamer? Dan staat natuurlijk niets je in de weg om zelf je eigen prachtige terrasoverkapping te gaan bouwen. Je kunt hierbij kiezen voor een kant en klaar bouwpakket, maar ook kun je hem helemaal naar je eigen wens en volgens je eigen bouwtekeningen maken. Heb je twee linkerhanden? Dan is het aan te raden om je terrasoverkapping door een professional te laten maken, zoals bijvoorbeeld door de plaatselijke timmerman. Deze maakt voor jou de ideale terrasoverkapping om heerlijk onder te genieten.

Over de auteur