Heb je geen gelegenheid of geen zin om zelf je gras te maaien? Dan is het een zeer interessante optie om een robot grasmaaier aan te schaffen. Deze “elektrische tuinman” neemt deze gehele klus voor je uit handen en zal geheel zelfstandig deze werkzaamheden uitvoeren. Het aanschaffen van een robotmaaier begint bij het informeren over het aanbod. Het is immers zeer raadzaam om robotgrasmaaiers te vergelijken omdat je hier eenvoudigweg zeer veel keuzemogelijkheden in hebt. 

Waarom een robotmaaier aanschaffen?

Elders op deze website vind je een artikel waarin we de voordelen van een robotmaaier onder je aandacht brengen. Om dit stuk in het kort samen te vatten: Als je geen gelegenheid hebt om steeds maar weer achter die grasmaaier aan te lopen maar wél altijd een strak gazon wilt, kun je deze taak prima laten uitvoeren door robotmaaier. Het maaien, harken en het vullen van de groenbak kun jij dan van je to-do lijstje wegstrepen. Een goede robot grasmaaier kun je op een dusdanige manier instellen dat het apparaat zelfstandig en op het gewenste tijdstip de werkzaamheden uitvoert. Het apparaat weet zelfstandig de ideale route over je gazon te vinden en zal automatisch na het voltooien van de taak naar het oplaadstation terugkeren om zichzelf van nieuwe energie te voorzien. Is de accu leeg tijdens de klus? Dan zal de robot grasmaaier de klus tijdelijk afbreken om in het oplaadstation “bij te tanken” en in later stadium vol energie de klus voltooien. Dit is ook het geval als het tijdens de uitvoer van het gazon onderhoud begint te regenen.

Is het kopen van een robot grasmaaier de moeite waard?

Wellicht heb je al gekeken naar het aanbod in robotgrasmaaiers (en dan meer specifiek naar de hoge prijsstelling hiervan) en vraag je jezelf af of een robotmaaier de moeite waard is. Dit is zeker het geval. Dit kunnen we eenvoudig onderbouwen door je aan te geven dat je jaarlijks gemiddeld 30 keer je gras moet maaien als je het gazon goed wil onderhouden. Als je uitgaat van een gazon van 100 m2 die je met de hand moet maaien, ben je zo een uur per maaibeurt kwijt! Je bent dus jaarlijks bijna een volle werkweek kwijt aan het maaien van het gazon! Alleen al deze cijfers zijn voor veel mensen het signaal om het aanbod van robotgrasmaaiers te vergelijken. Als je hierbij let op de onderstaande punten is de kans groot dat je een keuze maakt die aansluit op je wensen op dit gebied.

Let hierop bij het vergelijken van robotgrasmaaiers

  • De prijs/ kwaliteitverhouding van de robotmaaier;
  • De capaciteit van de robotmaaier;
  • Het verbruik van de robotmaaier;
  • Het geluidsniveau van de robotmaaier;
  • De bediening van de robotmaaier;
  • De overige functionaliteiten waarover de robotmaaier beschikt.

Over de auteur