Beginnen de schoonmaakkriebels bij jou ook flink te kriebelen? In het voorjaar kan je niet alleen je huis een flinke schoonmaakbeurt geven, maar ook je tuin. Er is namelijk niets leuker dan een frisse, opgeknapte tuin! Ondanks dat groen ook een kleur is, horen tuintegels met groene aanslag daar echt niet bij. Wil je jouw tuintegels schoonmaken maar weet je niet zo goed waar te beginnen? In deze drie stappen krijg je jouw tuintegels schoon!

1. Tuintegels schoonmaken met groene zeep

Je kunt het beste tuintegels schoonmaken met groene zeep. Deze zeep is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat niet schadelijk is voor bloemen en planten in je tuin, maar wel in staat is om groene tuintegels schoon te krijgen. 

Zo ga je te werk: maak een sopje van groene zeep en heet water, en breng dit aan op de vieze tuintegels. Je kunt dit het beste aanbrengen met een harde bezem, waarmee je de groene aanslag gemakkelijk wegveegt. Laat dit even intrekken en spoel het sopje weg met water. 

2. Tuintegels schoonmaken met azijn

Lukt het niet met groene zeep? Dan kan je eventueel schoonmaakazijn als schoonmaakmiddel gebruiken. Hierbij ga je op dezelfde manier tewerk als bij de groene zeep. Maak een sopje met schoonmaakazijn en heet water en breng het aan op de vieze tegels met een harde borstel. Laat het even intrekken en spoel het sopje weer weg met warm water.

3. Mos en algen verwijderen

Hoe verwijder je algen in de tuin? En hoe kun je mos verwijderen? Je kunt algen en mos gemakkelijk verwijderen met kokend water. Vul de waterkoker met een goede hoeveelheid water en laat het koken. Daarna hoef je dit alleen maar over de algen en mossen heen te gieten. Vervolgens kan je de algen en het mos gemakkelijk verwijderen met een krabbertje. 

Tuintegels schoonmaken in 3 stappen

Wat je vooral niet moet doen

Gebruik liever geen blekende middelen zoals chloor en zout. Hierdoor kunnen je mooie tuintegels namelijk een andere kleur krijgen en dat kan helaas niet meer herstelt worden. Dat is natuurlijk zonde, dus vermijd het gebruik van bijtende middelen en kies bij voorkeur groene zeep of azijn om je vieze tegels aan te pakken. 

En hé, nu je toch bezig met schoonmaken. Misschien vind je het wel leuk om meteen je tuin lenteklaar te maken! 

Over de auteur