In het najaar worden de dagen weer korter. Dat betekent dat het later licht en eerder donker wordt. Hier kun je slim op inspelen door te zorgen voor goede en passende verlichting in huis en zeker ook in de tuin. Goed tuinverlichting heeft flink wat voordelen. Vooral de extra sfeer die je met tuinverlichting, bijvoorbeeld via een led tl buis, kunt creëren is een groot pluspunt. Maar dat is niet de enige pro van verlichting in de tuin aanbrengen. Welke pluspunten heeft dit type verlichting nog meer?

Veel beter zicht in de tuin is praktisch én veiliger

Niet alleen in het najaar, maar ook in de zomer is tuinverlichting ideaal. Je kunt langer in de tuin zitten door de verlichting. En, ook niet onbelangrijk: je ziet wat je doet. Tuinverlichting heeft dan ook vooral een praktisch doel. Wil je ’s avonds nog een klusje in de tuin doen of het tuinpad kunnen zien omdat je naar de schuur toe moet lopen, dan helpt verlichting hierbij. Beter zicht in de tuin is praktisch en tegelijkertijd ook veilig: de kans op ongelukken is aanzienlijk minder.

Houd ongewenste personen op afstand met tuinverlichting

Tuinverlichting heeft nog een effect op de veiligheid rond jouw woning. Onverlaten, zoals inbrekers of vandalen, houden niet van goed verlichte tuinen. Als je jouw tuin goed verlicht, loop je dan ook aanzienlijk minder risico op personen rond en in jouw woning of tuin die daar niet thuis horen.

Sfeer creëren tijdens de winterdagen

Er is geen betere plek om tijdens de winterdagen sfeer te creëren dan de achtertuin. Door fraaie led lampjes in diverse kleuren in bomen en struiken te hangen, is dit snel geregeld en creëer je een tuin die er sfeervol, romantisch en gezellig uitziet. ook kun je lampjes aan de schutting hangen, kiezen voor kerstman- of kerstboomfiguren en zo de tuin helemaal in de kerst- en oud en nieuw-sfeer brengen. Zo worden de donkere winterdagen een stuk dragelijker.

Voordelig in het stroomverbruik

Een van de grote voordelen van tuinverlichting is dat je dit tegenwoordig heel voordelig en energiezuinig kunt regelen. Als je kiest voor led lampen, heb je niet alleen een tuin die je heel sfeervol kunt inrichten en verlichten, maar verbruik je ook nauwelijks stroom. Tuinlampjes gebruiken doorgaans niet meer dan 4 tot 6 Watt per uur. Dit houdt in dat je led lampen in de tuin wekenlang constant kunt laten branden en niet meer dan 1 KiloWatt per lamp verbrandt. Ook kun je de led-lampen aansluiten op jouw zonnepanelen, als je die hebt.

Over de auteur