Als je overweegt om de tuin opnieuw aan te gaan leggen, zijn er tal van zaken waar je aan moet denken. Wat vind je belangrijk voor je nieuwe tuinontwerp? Moet je een vuilcontainer huren? Wat is je budget? Om je een beetje te helpen vind je hieronder een opsomming van waar je aan moet denken bij een tuinverbouwing.

Planning is alles

Het lijkt misschien cliché, maar het is waar, vooral bij het renoveren van iets groots als een tuin is de planning erg belangrijk. Door de tijd te nemen voor dit deel van het proces, zorg je ervoor dat de daadwerkelijke renovatie soepel verlopen. Dit deel van het proces stelt je in staat om over eventuele obstakels na te denken waarmee je te maken kunt krijgen en hoe je daarmee omgaat. Heb je onhandige vormen in je tuin en hoe ga je die vullen? Ga je überhaupt je tuin zelf aanleggen? Moet er een tuinafval container gehuurd worden? Dit zijn allemaal belangrijke vragen waarmee je rekening moet houden bij het plannen van de verbouwing van een tuin.

De grootste vraag waarmee je rekening moet houden bij het plannen van de tuinrenovatie: wat is jouw budget? Je wil er natuurlijk voor zorgen dat je niet te veel geld uitgeeft als je dat niet hebt. Dus zorg ervoor dat je jezelf niet in financiële problemen brengt wanneer je je tuin verbouwt.

De grootte van het gazon inperken

Een kleiner gazon zal niet alleen de hoeveelheid tijd verminderen die je in de loop der jaren zult moeten besteden aan het onderhoud, maar het zal je ook meer ruimte geven om de tuin te personaliseren zoals je dat wilt. Er zijn verschillende manieren waarop je de grootte van het gazon kunt verkleinen. Hoewel dit manieren zijn waarop je de grootte van het gazon kunt verkleinen, betekent dit over het algemeen dat je de afmetingen van andere delen van de tuin moet vergroten; het is de moeite waard om te overwegen of het kostenefficiënt is voor jouw tuin of niet moet je uiteraard zelf beslissen.

Het terras

Een terras toevoegen is een uitstekende aanvulling op elke tuin. Patio’s vormen een ideale zit- en ontspanningsruimte wanneer je met familie en vrienden wilt zijn, waarbij veel lente- en zomeravonden hier kunnen worden doorgebracht. Door een bestaand terras uit te breiden of aan de tuin toe te voegen, krijg je extra ruimte voor het ontvangen van gasten en voor het toevoegen van tuinmeubilair aan die ruimte. 

Tuinhuisje

Het toevoegen van een tuinhuisje aan de buitenruimte is een andere uitstekende manier om wat in gazon ruimte te minderen en is ook praktisch. Tuinhuisjes zijn ongelofelijk veelzijdig en hebben verschillende toepassingen; of je nu een ‘mancave’, een thuisbar of een speelhuisje voor de kinderen wilt, tuinhuisjes zijn de investering waard. Er is er een voor beginnende bouwers in veel verschillende vormen en maten! 

Planten, bloemen en hagen installeren

Planten, bloemen en hagen zijn essentiële componenten voor elke tuin en verbinden zeker deze met elkaar. Bij het plannen van de tuinrenovatie is het van cruciaal belang dat je rekening houdt met de soorten en rassen van flora en fauna die je in de tuin wilt hebben. Als je huisdieren hebt, is dit nog belangrijker, omdat er planten zijn die schadelijk zijn voor dieren, en je wilt niet dat je geliefde huisdieren ziek worden of erger!

Over de auteur