Wanneer het zonnig is in Nederland, krijgen we allemaal zin om te barbecueën. Iedereen wil heerlijk genieten van elke zonnestraal in de buitenlucht. Of het nu is met je gezin, je familie, je partner of een leuke groep vrienden. Maar hoe stel jij dé perfecte buitenkeuken samen die je met trots aan iedereen wilt laten zien? Lees snel verder voor onmisbare onderdelen van je buitenkeuken. 

Het belangrijkste onderdeel, de barbecue

Natuurlijk mag een goede barbecue niet ontbreken in een buitenkeuken. Investeer in een goede barbecue die je buiten kunt laten staan en die jaren meegaat. Een barbecue geeft een speciale smaak aan al je gerechten, dus vergeet niet dat je deze ook uitstekend in de wintermaanden kunt gebruiken voor deze heerlijke toevoeging. Investeer je in een Green egg, of juist een Classic Joe? Kies een barbecue die bij jou past. 

Vul je barbecue aan en maak er een keuken van

Wanneer je gaat barbecueën, heb je altijd een extra tafel nodig voor je spullen, ingrediënten en meer. Kies er daarom voor om je buitenkeuken compleet te maken met een kamado tafel. Dit is een keukenopstelling die speciaal is ontwikkeld om jouw barbecue in te zetten. Dit kan van verschillend materiaal gemaakt zijn en zo groot zijn als jij zelf wilt.

Heb jij graag kastjes erin zodat jij al je spullen gemakkelijk kunt opbergen? Heb je extra bladruimte nodig om je vlees, vis en groenten op de bereiden en serveren? Heb je graag ook je buitenservice opgesteld staan? Het kan allemaal. Kies wel voor een goede kwaliteit samenstelling die lang meegaat in regen, wind en andere elementen. Denk bijvoorbeeld aan een Kamado buitenkeuken met graniet of een extra snijplank. Zo maak je van slechts een barbecue een volledige buitenkeuken.  

De juiste accessoires

Accessoires maken het werk gemakkelijker. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige gietijzeren pan die op je barbecue past. Zo kun jij de meest heerlijk gegaarde vleesgerechten maken. Denk vooral aan de nodige schoonmaakmaterialen om je buitenkeuken in topconditie te houden. Vergeet tenslotte niet de juiste kookschorten en handschoenen om jezelf te beschermen tegen vuil en hitte.  

Nu jij weet hoe jij de perfecte buitenkeuken kunt samenstellen, kun jij deze zomer iedereen uitnodigen om te barbecueën. Vergeet niet dat jij jouw buitenkeuken altijd kunt uitbreiden of aanpassen, dus wees creatief en houd het leuk. 

Over de auteur