Of je nu een grote of kleine tuin hebt: een trampoline kopen voor in de tuin heeft meerdere voordelen. Niet alleen voor kinderen, maar ook als je al wat ouder bent kun je hier veel plezier van hebben. Waarom je echt een trampoline in je tuin moet hebben? Wij zetten vijf redenen op een rij!

Goed voor de gezondheid

Een van de beste redenen om een trampoline voor in je tuin te kopen, is omdat het veel gezondheidsvoordelen heeft. Gezondheidsvoordelen van trampolinespringen? Denk aan het versterken van je botten en spieren, het stimuleren van de bloedsomloop, het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten en het verbeteren van je balans en coördinatie. Ook als je wilt afvallen is trampolinespringen een goede manier, want met trampolinespringen kun je flink wat calorieën verbranden.

Voor jong en oud

Bij een trampoline denk je misschien al snel aan kinderen. Echter is een trampoline echt niet alleen voor kinderen geschikt, want ook voor volwassenen heeft het voordelen. Waar het voor kinderen voornamelijk is om te spelen, is het voor volwassen een ideaal middel om te sporten. En dat gewoon in je eigen tuin! 

Buitenspelen stimuleren

Met een mooie trampoline in de tuin stimuleer je buitenspelen. Als je kinderen hebt is dit fijn, want buitenspelen gebeurt tegenwoordig minder vaak als vroeger. Dit heeft te maken met het feit dat kinderen op een steeds jongere leeftijd gebruik maken van smartphones, tablets en computers. Waar de schermtijd dus hoger wordt, wordt buitenspelen minder. Als je het belangrijk vindt dat je kind veel buiten is, is een trampoline in de tuin dus een toegankelijke manier om dit te bereiken. Zo verminder je de schermtijd en stimuleer je beweging en buitenspelen. Met een trampoline in de tuin zorg je voor eindeloos speelplezier voor je kinderen. En daarnaast is het ook een uitstekende manier om zelf meer tijd buiten door te brengen.

Een investering voor de lange termijn

Nog een reden om een trampline in de tuin te hebben, is omdat het een investering voor de lange termijn is. Een trampoline van goede kwaliteit heeft namelijk een lange levensduur, waardoor het niet al snel weer aan vervanging toe is. Je kunt er vaak jaren van genieten en dat is voor zowel je kinderen als jezelf fijn.

Geschikt voor iedere tuin

Misschien denk je dat een trampoline niet in jouw tuin past. Dat is echter vaak niet het geval, want omdat het aanbod in trampolines enorm is zit er ongetwijfeld een trampoline bij die ook in jouw tuin past. Trampolines zijn te koop in talloze soorten en zijn dus zowel voor kleine als grote tuinen geschikt. Naast de afmetingen is het ook aan jou om te bepalen wat voor soort trampoline bij jou en je tuin past. Een ronde of rechthoekige trampoline of inground of flatground trampolines: je mogelijkheden zijn eindeloos. 

Is jouw tuin nog niet voorzien van een trampoline, maar wil je wel graag meer tijd buiten spenderen of je kinderen speelplezier gunnen? Dan is het een absolute aanrader om er eentje aan te schaffen. Zowel jij als je kinderen kunnen hier dan jarenlang plezier van hebben.

Over de auteur