Dit wordt dè zomer. Eindelijk heeft u de knoop doorgehakt en na lang overwegen komt het tuinhuisje er dan toch. Voor u een tuinhuisje aanschaft is het wel van belang om op een paar dingen te letten.

Voorbereiding

Voordat u de zoektocht begint naar het perfecte tuinhuisje is het noodzakelijk om u te informeren naar de eisen voor de vergunning voor een tuinhuis. De eisen zijn vaak vooral gebaseerd op de plaatsing, hoogte en de grootte van het tuinhuisje. Door u eerst goed te laten informeren bij uw gemeente voorkomt u onnodige herplaatsing en daarmee veel stress. Ook is het van belang om te kijken naar de grootte van uw tuin. Hoeveel ruimte bent u bereid in te leveren? Voor de berging van een grasmaaier, een tuinset en wat gereedschap is een klein tuinhuis van twee bij drie vierkante meter vaak voldoende. Bent u van plan om uw tuinhuis als een kantoor in te richten dan zult u meer van uw tuin op moeten geven.

Maten tuinhuizen

U kunt kiezen voor een tuinhuis in een standaardmaat. Er zijn ook tuinhuisjes verkrijgbaar die vijfhoekig of zeshoekig zijn, het kan zijn dat zo’n model beter binnen uw tuin past. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Mocht u willen investeren in een tuinhuisje dat lang meegaat, dan is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een speciaal aangemeten tuinhuis.

Ondergrond

Voordat u een tuinhuisje besteld is het ook nodig om voor een goede fundering te zorgen. De snelste optie hiervoor is om een vloer van beton of tegels als ondergrond te nemen. Bij deze optie kan het zijn dat de grond verzakt. Toch is dit voor kleine tuinhuisjes vaak de meest voordelige optie. Een andere optie is om te kiezen voor een houten ondergrond. Wilt u investeren in een zekere en houdbare fundering dan is dit een goede optie.

Over de auteur