Barbecueën is populair, vooral in de zomer tijdens een mooie zomerdag. Toch zien we dat het houden van een winterbarbecue ook steeds meer in trek is. Barbecueën is en blijft populair. Het gaat hierbij niet alleen om het eten van een lekker stukje vlees of kip, de gezelligheid en verbinding met anderen dragen ook bij aan een succes. Vaak is het de man die zijn barbecue skills laat zien. We zien tegenwoordig steeds vaker dat vlees wordt vervangen door vleesvervangers. Tweederde van de Nederlanders heeft een eigen barbecue. Voornamelijk de elektrische barbecues zijn op dit moment geliefd, omdat ze beter zijn voor het milieu.

Een zomerbarbecue

Een zomerbarbecue in de tuin geeft het ultieme vakantiegevoel. Hoe gezellig is het om een barbecue leuk aan te kleden? Kies voor een mooi tafelkleed, sfeerverlichting in de tuin en een muziekje op de achtergrond. Wil je de barbecue nog exclusiever maken? Koppel er dan een thema aan. Zorg dat iedereen in de stijl van het thema komt en pas de gehele decoratie erop aan.

Trek je zomerse outfit uit de kast en vergeet de zonnebril niet. Zo bescherm je je tegen de felle zon. Laat zonnebrillen bedrukken die passen bij het thema van de barbecue. Zo zorg je ervoor dat je barbecue nog geslaagder wordt. Niet alleen de zonnebrillen, maar ook servies, verlichting en barbecue artikelen kunnen bedrukt worden naar wens. Heb je al deze artikelen in huis, vergeet dan ook het belangrijkste niet; al het lekkere eten!

Een winterbarbecue

Een barbecue feest kan het hele jaar door georganiseerd worden. Dus ook in de winter wanneer het vriest. Juist de laatste jaren wint deze trend aan populariteit. Een winterbarbecue is een unieke beleving. Niet elke barbecue is geschikt om te gebruiken in de winter. Kies bijvoorbeeld voor een gesloten barbecue, zodat de warmte lang vastgehouden wordt.

Zorg ervoor dat alle genodigden warm gekleed zijn, zodat je met z’n allen gezellig rondom de barbecue kan gaan staan. Een winters drankje zoals glühwein of warme chocolademelk maken een winterbarbecue pas echt compleet. Ook een winterbarbecue is leuk om aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan hangende lampionnen, een terrasverwarmer of een vuurkorf. Dit maakt zelfs een koude winterse dag sfeervol. Winters weer in Nederland staat garant voor koud en regen. Om ervoor te zorgen dat de regen je barbecuefeestje niet verstoord, is het handig om paraplu’s in huis te hebben. Ook paraplu’s bedrukken is een mogelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukking met de naam van de gast. Zo blijft iedereen droog en kan je jouw lekkerste winterse maaltijd ongestoord bereiden.

Over de auteur