Je eigen tuinbioscoop creëren

Onze tuinen staan vol met van alles dat het vertoeven in ons tuintje zo comfortabel mogelijk maakt. Van hangmatten, loungesets en van een buitenkeuken met gasbarbecue kijkt niemand meer vreemd op. Je zou echter nog een stapje verder kunnen gaan. Wat dacht je van jouw eigen buitenlucht bioscoop in je achtertuin? Met familie of vrienden een oranje-wedstrijd of films kijken in je tuin is toch best een cool idee? Zeker op warme dagen biedt dit leuke mogelijkheden voor jong en oud. Gewoon, relaxt film kijken in je tuin. Het kan en zo’n buitenlucht bioscoop in je achtertuin is makkelijker te realiseren dan je misschien denkt.

Hoe en wat?

Wat je er allemaal voor nodig hebt hang een beetje af van hoe professioneel je het wilt maken. Wil je eenmalig films kijken in je tuin of wil je dat vaker kunnen doen? Zo kom je voor een eenmalige oplossing met een gespannen, wit laken, een beamer en een paar speakers en klapstoelen al een heel eind. Moet het een blijvende oplossing worden dan kun je kiezen voor een projectiescherm dat je op een vast punt kunt ophangen of voor een witte, strakke muur ergens in de tuin. Een beamer heb je sowieso nodig, maar de prijs van een beamer is lang niet meer zo hoog als toen deze net op de markt kwamen. Je basis bestaat dus uit een beamer, een (liefst strak) wit oppervlak of projectiescherm, een geluidsinstallatie die je waarschijnlijk toch al hebt en voldoende zitplaatsen voor jouw bezoekers.

Tips om een sfeervolle tuinbioscoop creëren

Je wilt uiteraard dat je thuisbios een gezellige plek wordt. Een tuin maak je relatief makkelijk sfeervol. Je kunt hierbij denken aan mooi beplanting, maar ook accessoires doen veel. Zo kun je tijdens je bioscoop avondjes lampionnen of fakkels gebruiken. Ook een vuurtje in een daarvoor bestemde vuurpot kan al een groot verschil maken. Je kunt kiezen voor een gezellige ratjetoe van tuinstoelen, ligstoelen en allerhande zitmeubels de in de schuur, de garage of op zolder liggen. Niets mis mee! Als je een vaste tuinbioscoop wilt creëren kun je ook voor een vaste opstelling inclusief bestaande of nieuwe lounge-set kiezen.

Legio mogelijkheden

Hoe je jouw tuinbioscoop samenstelt ligt dus helemaal aan jouw persoonlijke smaak en vooral ook aan je persoonlijke budget. Laten ze eerlijk zijn, het is al snel gezellig wanneer vrienden of families samenkomen. Een pilsje, of een flinke kan sangria kunnen de belevenis alleen maar beter maken. Hou er wel rekening mee at zelfs de beste beamer en audio installatie niet gek zijn op regenwater. Zorg dus er dus voor dat de apparatuur snel los te koppelen en te verplaatsen is. Wanneer je een overdekt deel in je tuin hebt is dat natuurlijk helemaal ideaal. Veel kijkplezier!

Over de auteur