Ben jij op zoek naar een alternatief voor een standaard zonnescherm of een robuuste terrasoverkapping? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een pergola met ingebouwde zonwering. Pergola zonwering is heel efficiënt en heeft diverse voordelen. In dit artikel zijn alle positieve eigenschappen voor je op een rij gezet.

Voordeel 1: Flexibele montagemogelijkheden

Er zijn twee manieren om pergola zonwering te laten monteren. Het past dus altijd bij het ontwerp van jouw tuin! Je kunt het als een losse constructie laten plaatsen om een vrijstaand terras te creëren. Een andere optie is om het tegen de gevel te monteren. Dit is erg mooi als jouw terras direct aan de woning grenst. Deze vorm van zonwering is bovendien minder belastend voor de gevel in vergelijking met een standaard zonnescherm. De constructie wordt namelijk ondersteund door de twee of meerdere staanders.

Voordeel 2: Groot schaduwdoek

Door de stevige constructie en de staanders kan het schaduwdoek een veel groter formaat hebben dan bij een normaal knikarmscherm. Met één breed doek kun je dus een heel terras beschermen tegen de zon.

Voordeel 3: Houdt het terras koel

Het schaduwdoek beschermt optimaal tegen UV-straling en fel zonlicht. Je zit dus lekker in de schaduw, maar het terras blijft hierdoor ook langer koel. In de herfst zal het doek juist langer warmte vasthouden wanneer je een heater gebruikt. Pergola zonweringen zijn dus een praktische toevoeging voor ieder seizoen.

Voordeel 4: Stevig en windvast

Bij veel soorten zonwering geldt: hoe groter het schaduwdoek, hoe gevoelig het is voor wind. Gelukkig zit pergola zonwering stevig vast in de constructie. Hierdoor is het windvast en super stevig. Je kunt er veel jaren plezier van hebben!

Voordeel 5: Elektrische bediening

De zonwering is heel eenvoudig en elektrisch te bedienen. Dit kan met een standaard afstandsbediening of bedieningspaneel, maar ook via je smartphone. Zelfs wanneer je niet in de buurt bent, kun je het schaduwdoek uit laten klappen.

Voordeel 6: Uitbreiden met glazen schuifwanden

Het laatste voordeel is zeker niet de minste. Het is mogelijk om een pergola met zonwering uit te breiden met glazen schuifwanden. Zo creëer je een hele luxe terrasoverkapping of een gesloten tuinkamer. De zonwering is namelijk ook goed bestand tegen regen. In combinatie met de glazen wanden kun je iedere dag comfortabel buiten zitten. Of je nou wil schuilen voor de regen of lekker koel in de schaduw wil zitten.

Zou jij een pergola met elektrische zonwering in je tuin willen hebben?

Over de auteur