Je bent iemand die graag buiten is en op zijn tijd wel van een avontuurtje houdt. Dan is het voor deze keer een goed idee om te experimenten met jouw slaapplek. Wat dacht je er daarom van om een nacht door te brengen in jouw tuin met een prachtig bedframe van VidaXL?

Wat zijn de voordelen?

Je kent het wel: er heerst een hittegolf en je komt maar niet in slaap. Erg frustrerend. Zonder deken wordt het op den duur iets te koud en met jouw deken weer te heet. Tja, het is ook nooit goed. Het kan dan helpen om een plekje in de tuin te zoeken om daar de nacht door te brengen. Dit kan gewoon op een matrasje (gebruik wel een oud matras die een beetje vies mag worden), maar je kunt ook een tent opzetten! Het is tevens niet gevaarlijk om dit te doen, want jouw lichaamstemperatuur daalt altijd als je in slaap valt. In een veel te hete kamer op een zomerdag kan dit niet, dus als het buiten kouder is, heeft het zeker zin om daar te slapen! Buiten slapen brengt nog een aantal voordelen met zich mee. Als je slaapproblemen hebt, kan het inademen van de frisse lucht en de rust van de nacht een positief effect op je hebben. Je krijgt tot slot ook meer zuurstof in jouw lichaam, wat goed is voor jouw ademhaling.

Tips voor jouw eerste overnachting

En ook tijdens de milde winterdagen kun je buiten slapen. De kou is namelijk goed voor je. het zorgt bijvoorbeeld voor een betere bloedsomloop. Zorg er gewoon voor dat jouw deken dik genoeg is. Zorg er ook voor dat je een plek vindt die droog is. Geef jezelf daarnaast ook zo veel mogelijk over aan de natuur. Vermijd kunstlicht en vertrouw op het licht van de zon. Op deze manier past jouw lichaam zich aan aan het ritme van de natuur als je vaker jouw nachten doorbrengt in de buitenlucht. Valt het in de smaak, dan kan het wellicht fijn zijn om een comfortabeler bed in de tuin te installeren. Klinkt misschien gek, maar er zijn genoeg mensen die al enige tijd in hun tuin slapen en van de voordelen genieten!

Lekker in de tuin slapen is dus zeker mogelijk. Wil je gelijk kijken voor een bed? Neem dan een kijkje op de site van VidaXL!

Over de auteur