Buitendouches worden in Nederland steeds populairder

Wellicht heb je nog nooit van het fenomeen gehoord: een buitendouche. Een buitendouche installeren groeit in Nederland al een aantal jaren in populariteit. De laatste jaren hebben steeds meer mensen gekozen voor een buitendouche installeren. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn zoals de voordelen van een buitendouche? Waar moet je op letten bij de installatie van een buitendouche? In dit artikel vind je naast het antwoord op deze vragen ook handige tips voor het maken van een buitendouche.

De belangrijkste voordelen van een buitendouche

Een buitendouche wordt ook wel eens een tuindouche genoemd. Een buitendouche installeren heeft veel voordelen, zeker als je een sauna, zwembad of jacuzzi in de tuin hebt. In de eerste plaats is een buitendouche voor bij de sauna of het zwembad hygiënisch. Na een partijtje zwemmen in de tuin of het nemen van een sauna, neem je een douche me een lekkere shampoo en ben je – voordat je weer het huis ingaat – weer helemaal schoon en fris. Slim is om de buitendouche voor bij de sauna of het zwembad te gebruiken vóórdat je de sauna neemt of gaat zwemmen. Het zwembad, de jacuzzi en/of jouw sauna blijven dan een stuk schoner: er komt minder vuil in de filters terecht. Een tweede voordeel van een buitendouche ontdek je als het tropisch warm is buiten. Om even af te koelen kun je dan een frisse douche nemen en voel je je weer helemaal lekker. Ten slotte is er op het gebied van buitendouches enorm veel keuze. Zo kun je kiezen voor simpele douches die vooral basic bedoeld zijn om snel schoon te worden, maar ook voor luxe uitvoeringen. Zo kun je gaan voor een douche die zowel koud als warm water levert, maar ook voor alleen een koude douche. Kies je voor luxe, dan ga je natuurlijk voor een warm en koud-douche met een grote douchekop. Ga je voor stijl en design, dan kies je een stijlvolle en luxueus ontworpen tuindouche die een echte blikvanger in de tuin is. 

Tips voor het installeren en maken van een buitendouche

Er zijn diverse goede tips voor het maken van een buitendouche. Een van de belangrijkste is dat de douche echt functioneel dient te zijn. Plaats hem niet te ver van jouw zwembad, sauna, hottub of jacuzzi af. Zo kun je bijvoorbeeld direct na het nemen van een sauna onder de buitendouche voor bij de sauna stappen en je lekker schoonspoelen. Zorg er bij het bepalen van de plek waar de tuindouche komt ook voor, dat de buren geen overlast hebben van spetterend water. Een ander belangrijk aandachtspunt is uiteraard het materiaal en de kwaliteit. Kies voor een douche die goed bestand is tegen uiteenlopende weersomstandigheden (zoals regen en vorst). En ga voor een mooie douchewand van hout, glas, met natuurlijk een overkapping om de douche schoon te houden. Door een doucheplafond voorkom je dat er blaadjes, vogelpoep en andere viezigheid in de tuindouche kan komen.

Over de auteur