Wil jij graag een jacuzzi kopen? Heerlijk! Met een bubbelbad of jacuzzi creëer je een ultieme welnessbeleving in je eigen tuin. Daarnaast biedt een bubbelbad heel wat voordelen voor je mentale en lichamelijke gezondheid. Als je van plan bent om een jacuzzi te kopen, dan moet je wel met een paar dingen rekening houden. Welke dingen dat precies zijn, lees je hieronder!

Wat zijn de voordelen van een jacuzzi?

In een bubbelbad zitten of liggen, heeft een ontspannende werking. Dit heeft een gunstig effect op je mentale gezondheid. Maar ook voor je lichamelijke gezondheid heeft een bubbelbad veel positieve voordelen. Zo wordt je bloeddoorstroming verbeterd door de hoge temperatuur en de stroming van het water. Hierdoor zullen pijnlijke en stramme spieren sneller ontspannen. 

Waar kan je een jacuzzi plaatsen?

Er zijn jacuzzi’s in allerlei maten en vormen dus je hoeft er niet per se een grote tuin voor te hebben. Een stevige en stabiele ondergrond is daarentegen wél belangrijk aangezien een bubbelbad best zwaar is. Welke ondergrond voor jacuzzi? Een betonnen of gewapende plaat met een dikte van tien centimeter is perfect. Een andere mogelijkheid is een betegelde vloer, maar een houten terras wordt absoluut afgeraden.

waar moet je opletten als je een jacuzzi koopt

Wat heb je nodig voor een bubbelbad?

Allereerst heb je een elektrische aansluiting nodig. Om overbelasting te voorkomen is een aparte stroomgroep zeker aangeraden. Aangezien een bubbelbad flink wat stroom nodig heeft, kan je overwegen om zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast heb je natuurlijk water nodig. Je hoeft geen aparte toevoer te voorzien want je kunt het bubbelbad vullen met een tuinslang. Gebruik geen grondwater maar alleen leidingwater. Aangezien het water zo’n vier keer per jaar vervangen moet worden, moet je op voorhand nadenken over waar het vervuilde water heen kan en waar je schoon water kunt halen.

Voor hoeveel personen is het bubbelbad?

Ga je een jacuzzi kopen? Denk dan op voorhand na hoeveel personen erin moeten kunnen. Is het bubbelbad alleen voor jezelf en je partner of wil je er met het hele gezin van kunnen genieten? Aan een grotere jacuzzi hangt een hoger prijskaartje vast maar je krijgt er natuurlijk veel gezelligheid voor terug. Ook als je regelmatig vrienden over de vloer hebt, is een bubbelbad een leuke toevoeging voor jullie. Bij een jacuzzi voor meerdere personen heb je dikwijls de keuze uit een aantal zit- of ligplaatsen. Ook iets om even over na te denken dus!

Wat zijn de voordelen van een jacuzzi

Welke opties heeft een jacuzzi?

Bij een bubbelbad kan je onder andere kiezen voor opties zoals massagejets, ledverlichting en zelfs pop-up luidsprekers. Je kunt een bubbelbad zo luxueus of zo simpel maken als je zelf wilt. Het spreekt uiteraard voor zich dat een jacuzzi met veel opties duurder zal zijn dan een eenvoudig bubbelbad zonder veel poespas.

Waar kan je een jacuzzi kopen?

Je kunt een bubbelbad tweedehands kopen, maar dit kan wel nadelig zijn voor de levensduur van je jacuzzi, het onderhoud en de waterkwaliteit. Je hebt immers geen zekerheid over hoe de vorige eigenaar met deze elementen is omgegaan. Om problemen te voorkomen, kan je beter een nieuwe jacuzzi kopen bij een erkende professional. Deze persoon zal je vooraf de nodige informatie geven om het bubbelbad in optimale conditie te houden. Bovendien biedt deze dikwijls een goede dienst na verkoop.

Wat heb je nodig voor een bubbelbad

Een jacuzzi kopen is best een dure aankoop en doe je dus niet zomaar. Na het lezen van dit artikel weet je waar je zoal rekening mee moet houden en waar je vooraf over moet nadenken. Zo ben je zeker dat je de beste jacuzzi voor je tuin kunt kopen!

Over de auteur