Heb je ook het voorjaar in je hoofd? Dan kun je vast niet wachten om je tuin, terras of balkon weer een beetje op te vrolijken. Dat kan natuurlijk met mooie planten in potten op de grond of direct in de aarde. Maar waarom kies je niet voor een hangplant? Het geeft een extra speels effect aan je tuin.

We hebben 6 leuke hangplanten voor je op een rijtje gezet:

1. We beginnen met de aardbeienplant. Verrassend en leuk om in een hangpot te doen. Het frisse groen groeit uitbundig en de rode vruchten zien er niet alleen zomers uit. Ze smaken ook nog eens heel lekker.

2. Een andere hangplant die overal past is de Hedera hangplant. Deze heeft een mooi groen blad en voelt zich prima in de halfschaduw thuis.

3. De Tillandsia is dan weer heel geschikt om in de volle zon te hangen

4. En de Aeschynanthus doet het ‘t best als er geen directe zon op staat. De rode bloemen geven wel een zonnige sfeer aan je tuin.

5. Het Chinees lantaarnplantje is een bescheiden verschijning met leuke hartvormige blaadjes en is gemakkelijk te verzorgen.

6. Of zet een Suikerdruifje op tafel in een hoge pot, waar de blaadjes overheen groeien. Ook dat ziet er heel gezellig uit.

Maak meer sfeer met een mooie hangplant

Een kleiner balkon of een terras dat al volstaat met je tuinmeubelen vraagt om een beetje creativiteit. Met een hangplant kun je veel meer groen om je heen hebben dan je denkt. Heb je een overkapping met een paar uitstekende balken? Bevestig daar stevige haken aan en hang de hangplant daaraan. De hangplanten plaats je in potten van verschillende materialen zodat het een gezellig geheel vormt. Wil je liever tegen een groene zee van bladeren met gekleurde bloemen aankijken, dan bevestig je de haken aan de rand van je terras of je hangt de potten aan de balustrade van je balkon. Zo heb je zeker een natuurlijk uitzicht.

Waar let je op bij de aankoop van een hangplant?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, wil je zolang mogelijk genieten van een hangplant in je tuin. Ten eerste moet de plant tegen de kou kunnen. En als dat niet zo is, dan moet je zorgen dat je de plant binnenhaalt zolang de temperatuur ’s nachts nog te laag is. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt waar de plant komt te hangen. Heb je de hele dag de volle zon op je terras of balkon? Dan moet de plan hier wel tegen kunnen. Zorg er anders voor dat je de hangplant een fijn schaduwplekje kunt geven. Let erop of de plan veel of weinig water moet hebben en kijk ook of de pot waar de plant in komt te hangen water doorlaat en stevig kan hangen.

Combineer verschillende soorten

Wissel de aankleding van je terras af met mooie gekleurde bloempotten in verschillende maten. Plaats daar ook verschillende soorten hangplanten in zodat je een gevarieerde aanblik van groen en kleur hebt als je op je terras of je balkon zit. Een beter begin van de zomer kan bijna niet met deze leuke hangplanten!

Over de auteur